HomeΚΟΣΜΟΣΠάνω από 77.000 οι θάνατοι από Covid στο Ην. Βασίλειο με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου

Πάνω από 77.000 οι θάνατοι από Covid στο Ην. Βασίλειο με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) ανέφερε ότι την εβδομάδα έως και τις 27 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 3.040 θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 77.707 έχουν ανέλθει οι περιπτώσεις θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις οποίες το πιστοποιητικό θανάτου αναγράφει ως κύρια ή συμβάλλουσα αιτία κατάληξης την COVID-19, με βάση τα νεότερα στατιστικά στοιχεία.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) ανέφερε ότι την εβδομάδα έως και τις 27 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 3.040 θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία. Ο αριθμός αντιστοιχεί στο 24,4% όλων των θανάτων για εκείνη την εβδομάδα.

Πρόκειται για το χειρότερο εβδομαδιαίο απολογισμό από τα μέσα Μαΐου. Συνιστά επίσης αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο.

Αν συνυπολογιστούν οι μεταγενέστεροι θάνατοι και τα στοιχεία από Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία προκύπτει ο αριθμός των 77.707 θυμάτων.

Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός προσδιόριζε των αριθμό των θυμάτων Covid μέχρι τη Δευτέρα σε 61.434. Το Υπουργείο Υγείας προσμετρά μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση