HomeΚΡΗΤΗΗ 14χρονη Ραφαέλα από την Κρήτη με ηπατική ανεπάρκεια ανάμεσα στους Έλληνες που «εγκλωβίστηκαν» στο αεροδρόμιο

Η 14χρονη Ραφαέλα από την Κρήτη με ηπατική ανεπάρκεια ανάμεσα στους Έλληνες που «εγκλωβίστηκαν» στο αεροδρόμιο

Η 14χρονη είχε μπει σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κραυγή αγωνίας και έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του protothema.gr, από τον πατέρα της 14χρονης Ραφαέλας η οποία πάσχει από ηπατική ανεπάρκεια σε ποσοστό 80% και βρισκόταν εδώ και μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Παλέρμο της Ιταλίας έχοντας μπει σε λίστα αναμονής για την μεταμόσχευση με τον συμβατό δότη, που έχει βρεθεί.

Η 14χρονη με την οικογένειά της είναι μεταξύ των Ελλήνων ταξιδιωτών που επέστρεφαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, αλλά στο αεροδρόμιο της Ρώμης τους «εγκλώβισαν» και δεν τους επέτρεψαν να πετάξουν λόγω του ότι έπρεπε, σύμφωνα με την αεροπορική Alitalia να έχουν συμπληρώσει νέα έγγραφα και να έχουν κάνει νέο τεστ για τον κορωνοϊό.

Η αεροπορική εταιρεία δεν είχε ενημερώσει τους περίπου δέκα ταξιδιώτες με αποτέλεσμα όταν έφθασαν από διάφορες πόλεις της Ιταλίας στο αεροδρόμιο της Ρώμης δεν τους επέτρεψαν να πετάξουν με προορισμό την Αθήνα.

Όπως προαναφέραμε μεταξύ των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών βρίσκεται και η οικογένεια της 14χρονης Ραφαέλας από την Κρήτη η οποία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της με τους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρείας να επιδεικνύουν ανευθυνότητα και αδιαφορία.

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr ο πατέρας της μικρής Ραφαέλας, κ. Ιωσήφ Τσικνάκης η ζωή της μικρής μαθήτριας κινδυνεύει από τον κορωνοϊό, μιας και η Ρώμη υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

«Η Ραφαέλα έχει μόλις 400 λευκά αιμοσφαίρια και κινδυνεύει η ζωή της. Μας έβαλαν σε ένα ξενοδοχείο όπου μας πληρώνουν το ένα βράδυ, ενώ το άλλο πρέπει να το πληρώσουμε εμείς και επιπλέον μας ζήτησαν να κάνουμε πάλι το τεστ του κορωνοϊού και αυτό με δικά μας έξοδα. Είμαστε τέσσερα άτομα εδώ και ενώ το εισιτήριό μας έγραφε πτήση από Παλέρμο για Αθήνα δεν μας ενημέρωσαν από την αεροπορική της Alitalia ότι έπρεπε να είχαμε καινούργια χαρτιά και νέο τεστ για τον κορωνοϊό.

Δεν δέχθηκαν αυτά που ήδη είχαμε δώσει. Και εμείς είμασταν μεγάλο διάστημα στο Παλέρμο στο νοσοκομείο, αλλά λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού ο γιατρός μας είπε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν σταματήσει λόγω κορωνοϊού και πλέον η Ραφαέλα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας για την μεταμόσχευση.

Και ενώ θα ερχόμασταν στην Ελλάδα μας λένε ότι θα φύγουμε σε δυο ημέρες βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της Ραφαέλας. Και μαθαίνουμε ότι υπάρχει πτήση αύριο για Αθήνα, αλλά μας υποχρεώνουν να μείνουμε εδώ και να φύγουμε στις 9 Δεκεμβρίου.

Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και στον κ. Χαρδαλιά να βοηθήσουν να έρθουμε στην Ελλάδα».

Οι γονείς της μικρής Ραφαέλας έκαναν υπομονή έξι μήνες για να κάνουν την εγχείρηση μεταμόσχευσης μιας και στη χώρα μας δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις ανηλίκων. Έτσι πριν από περίπου 6 μήνες η οικογένεια Τσικνάκη έφυγε με προορισμό το Παλέρμο καθώς υπάρχει διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για αυτά τα περιστατικά.

Οι γονείς της όλους αυτούς τους μήνες, παραμένουν φύλακες άγγελοι στο πλευρό της κόρης τους, έχοντας αφήσει την ίδια ώρα πίσω στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Γαλατά Αρκαλοχωρίου, τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας μαζί με την γιαγιά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση