HomeHL-LifestyleΝτομινίκ Στρος Καν: Το ροζ σκάνδαλο με την καμαριέρα έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

Ντομινίκ Στρος Καν: Το ροζ σκάνδαλο με την καμαριέρα έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix

Το ντοκιμαντέρ «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSΚ» για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εννέα χρόνια μετά το ροζ σκάνδαλο «DSK» στο ξενοδοχείο «Sofitel» της Νέας Υόρκης με πρωταγωνιστές τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, και τη μαύρη καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, το Netflix προβάλλει από σήμερα το νέο ντοκιμαντέρ με όλες τις πικάντικες λεπτομέρειες που οδήγησαν στην πολιτική αποκαθήλωση του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

To 2011, ο Ντομινίκ Στρος Καν κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας καμαριέρας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της Γαλλίδας δημοσιογράφου Ραφαέλ Μπακέ, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα «Le Monde».

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, στο ντοκιμαντέρ θα μιλήσει και η ίδια η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, όχι όμως και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=yTo-hx4nTMs

Ο Ντομινίκ Στρος Καν ήταν ο ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όταν στις 14 Μαΐου του 2011 κατηγορήθηκε για τον βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου «Sofitel» της Νέας Υόρκης. Το δικαστήριο είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, με την οποία ο Στρος Καν συνήψε οικονομική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2012 για να κλείσει η υπόθεση.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε τέσσερα επεισόδια από το Netflix, σε σκηνοθεσία Jalil Lespert. Θα συνδυάζει το Παρίσι, το Μανχάταν, το Μπρονξ, την Ουάσινγκτον και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Θα γίνεται επίσης αναφορά και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012 για τις οποίες υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο Ντομινίκ θα έβαζε υποψηφιότητα και θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, του έκοψε τα φτερά μία μετανάστρια, μαύρη, καθαρίστρια, που ήξερε γραφή κι ανάγνωση. Κι όμως η γυναίκα αυτή κατηγόρησε έναν πλούσιο, λευκό, ισχυρό άνθρωπο. Η συνέχεια είναι γνωστή. Το σκάνδαλο «DSK» ήταν η πολιτική ταφόπλακα του Nτομινίκ Στρος Καν. Έκτοτε δεν έπαψε να απασχολεί τις γαλλικές αρχές και τα ΜΜΕ, αφού κατηγορήθηκε για προαγωγός συμμετέχοντας σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.

Με δύο tweets που ανήρτησε ο ίδιος στις 4 Δεκεμβρίου, στα αγγλικά και στα γαλλικά, τα οποία συνοδεύονται από ένα σκοτεινό πορτρέτο του, ο Ντομινίκ Στρος Καν ανακοινώνει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για το οποίο έχει συμφωνήσει ο ίδιος.

«Για πρώτη φορά, δέχτηκα σε ένα ντοκιμαντέρ να μιλήσει για όλη την προσωπική και πολιτική μου ιστορία, από την γαλλική πολιτική ως τη διεθνή σκηνή. Αυτή η ταινία, η οποία προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, ζωντανεύει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου», γράφει.
«Ποτέ δεν είπα την δική μου άποψη για γεγονότα που με ανάγκασαν να αποσυρθώ από την πολιτική, άλλοι τα αφηγήθηκαν αντ’ εμού, βασισμένοι σε άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση