HomeHL-SportsΔιπλό ο Απόλλων Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ»

Διπλό ο Απόλλων Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ»

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χαμογέλασε ξανά και ξεκόλλησε από τα χαμηλά κερδίζοντας με 0-2 τον καλύτερο του ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ποδόσφαιρο είναι στη διάρκεια ένα δίκαιο άθλημα και στην πορεία του πρωταθλήματος σου δίνει ότι σου χρωστά…

Αυτό ισχύει για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν αδικημένος από τα αποτελέσματα με βάση την εικόνα του, αλλά την Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020, ανήμερα του Αϊ Νικόλα, ευνοήθηκε από την τύχη και πήρε ένα τεράστιο διπλό με 0-2 επί του ΟΦΗ!

Τρίποντο ατόφιο «χρυσάφι» για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που την ξεκολλά από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και της δίνει βαθιά ανάσα με 9 πόντους πλέον σε 10 ματς στη Σούπερ Λίγκα 1.

Από την άλλη ο ΟΦΗ αυτή τη φορά ήταν… θύμα κακοδαιμονίας, όταν ανώτερος του αντίπαλου του σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης της 11ης αγωνιστικής, αλλά έπεσε πάνω και σε έναν εξαιρετικό Βέρχουλστ.

Ο Βέλγος γκολκίπερ των «κυανόλευκων» του Γιώργου Παράσχου ήταν ανίκητος και κράτησε το μηδέν στην εστία του όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει.

Έτσι οι Κρητικοί έμειναν στους 12 βαθμούς και στο μέσον της κατάταξης, δικαιούνται να τα έχουν με την ατυχία τους, αλλά στην μπάλα ασφαλώς και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Και αυτή η νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης έχει πολλά ιστορικά στοιχεία μέσα στο Ηράκλειο, καθώς είναι η τρίτη διαχρονικά και επαναλαμβάνεται μετά από σχεδόν 22 χρόνια απουσίας από τη μακρινή σεζόν 1998-99 (το πρώτο διπλό των «κυανόλευκων» ήταν την περίοδο 1994-95 με την ξέφρενη πορεία προς την έξοδο στην Ευρώπη)!

Αιφνιδίασε αρχικά ο Απόλλων, που άντεξε και μετά «κλείδωσε» κόντρα στη ροή

Ιδανικότερο ξεκίνημα για τον Απόλλωνα Σμύρνης δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί και ένας ένθερμος φίλος του. Η ομάδα του Παράσχου στην πρώτη τελική της μπήκε μπροστά στο σκορ όταν μετά από κόρνερ του Μπεντινέλι και κεφαλιά – πάσα του Τσιλούλη ο Φατιόν με κοντινή προβολή έκανε στο 3’ το 0-1.

Στη συνέχεια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μέχρι τα μισά περίπου του α’ ημιχρόνου πέρασε εφιαλτικές στιγμές… Το γήπεδο έγειρε προς την μεριά της εστίας των φιλοξενούμενων, με τους Κρητικούς να πιέζουν και να επιτίθενται κατά κύματα, αλλά τους «κυανόλευκους» να αντέχουν.

Το βασικό πρόβλημα του Απόλλωνα ήταν ότι αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα… Ωστόσο στο τελευταίο 15λεπτο μέχρι την ανάπαυλα ο ρυθμός κάπως κόπασε και οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πήραν ανάσες…

Βέβαια ο ΟΦΗ μέτρησε τρεις καλές έως πολύ μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσει, αλλά είτε η αστοχία είτε ο Βέρχουλστ κράτησαν το 0-1.

Στο β’ ημίχρονο η κατάσταση είναι παρόμοια με το ξεκίνημα του αγώνα με τη διαφορά ότι η συχνότητα των φάσεων είναι πιο αραιή για τους γηπεδούχους. Και είναι γεγονός ότι ο ΟΦΗ άγγιξε το 1-1 στο 67’ με τον Βέλγο τερματοφύλακα περισσότερο με τύχη να διώχνει με τα πόδια σε κίνηση το σουτ του Μπαλογιάννη μέσα από την περιοχή!

Στο χρονικό σημείο, όμως, που οι Κρητικοί έδειχναν ικανοί να σκοράρουν κόντρα στη ροή του ματς ο Ντάουντα λίγο αφότου είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, «έκλεψε» την μπάλα από το κέντρο και με παλικαρίσια ενέργεια σκόραρε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής για να γράψει στο 70’ το 0-2!

Ο ΟΦΗ το πάλεψε για ένα 10λεπτο ακόμα, αλλά εν συνεχεία η απογοήτευση και ο συμβιβασμός της ήττας τον κυρίεψε με συνέπεια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρά τα πολλά λάθη και τις τρύπες ειδικά στα δεξιά της οπισθοφυλακής της στο β’ ημίχρονο να φύγει με ένα σπουδαίο τρίποντο από το γήπεδο.

Πολυτιμότερος και καλύτερος των νικητών φυσικά ο Βέρχουλστ, κινητικός ο Μπεντινέλι και ασφαλώς σημαντική η βοήθεια του Ντάουντα από τη στιγμή, που μπήκε στο ματς.

Για τους ηττημένους ο Κοροβέσης και ο Στάρτζεον ήταν μακράν διακριθέντες, χωρίς να υπολείπεται της προσπάθειας και ο Μπαλογιάννης.

Εξαιρετική η διαιτησία του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου). Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος Γκάμαρης (Αθηνών). VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), ΑVAR Δημόπουλος (Δ. Αττικής)

Κίτρινες: 17’ Γιαννούλης, 20’ Νέιρα – 21’ Χουχούμης, 49’ Φατιόν, 65’ Μπεντινέλι, 85’ Τσαμπούρης.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Σακόρ (58’ λ.τρ Στάικος), Νέιρα, Στάρτζεον, Μπαλογιάννης (73’ Βούρος), Σαρδινέρο, Γρίβας (58’ Γιάννου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης (75’ Μουνιέ), Χουχούμης (46’ Τσαμπούρης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Φατιόν, Σλίβκα, Τσιλούλης (75’ Βάρκας), Μπεντινέλι (67’ Κολ), Ιωαννίδης (55’ Ντάουντα).

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση