Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου.

«Το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται. Παρατείνονται τα μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων εποχικών.

Η παράταση των γενικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το ιικό φορτίο είναι υψηλό. Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια θα είναι στη διάθεση της χώρας μας τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν. Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα για να αρχίσει άμεσα ο εμβολιασμός. Μηνιαίως θα εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες. Είναι αυτονόητο ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ο πολίτες με υποκείμενα άνω των 65 και μετά ο γενικός πληθυσμός», είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά ο κ.Πέτσας είπε για την παράταση του lockdown

Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί.

Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη.

Άλλα σημαντικά σημεία από την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η νέα πρωτοβουλία της Pfizer συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Για το μεταναστευτικό είναι προφανές ότι η εικόνα στη χώρα μας αλλάζει δραστικά. Προστατεύονται τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Αντιμετωπίζονται τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Έχει ανακτηθεί ο έλεγχος.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, θα παρακολουθήσουμε και αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία,θα ακούσουμε την εισήγηση των ειδικών και μετά θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση ενδεχομένως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όταν επεκτείνουμε τα μέτρα η κυβέρνηση συμπληρώνει το πακέτο στήριξης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους κλάδους της οικονομίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση