HomeHL-9Εννέα πληρωμές από το κράτος μέχρι το τέλος του χρόνου

Εννέα πληρωμές από το κράτος μέχρι το τέλος του χρόνου

Αναλυτικός οδηγός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ μακροχρόνια άνεργοι, μέχρι αύριο όσοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο και δεν έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού και εντός Δεκεμβρίου όσοι άνεργοι δικαιούνται τη δίμηνη παράταση του επιδόματος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, όσοι δικαιούνται Επιστρεπτέα Προκαταβολή αλλά και όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ και φυσικά η συμμετοχή του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων των ιδιωτικών υπαλλήλων που βγήκαν σε αναστολή.

Επίσης, στις 30 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το διπλάσιο ποσό σε 482.335 δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενίσχυση σε δικηγόρους, οικονομολόγους, μηχανικούς, γιατρούς και άλλους επιστήμονες ενώ στις 7 Δεκεμβρίου θα προπληρωθεί το τακτικό επίδομα ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Καταβάλλεται σήμερα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε 45.000 από τους 130.000 μακροχρόνια ανέργους. Η πλατφόρμα για την καταχώρηση ή τροποποίηση του IΒΑΝ έχει ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή και ήδη χιλιάδες δικαιούχοι έχουν κάνει αίτηση η οποία έχει εγκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των χρημάτων γίνεται εντός 3 ημερών μετά την έγκριση της αίτησης.

Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας σε όσους έληξε μετά την 1η Σεπτεμβρίου και δεν έλαβαν άλλη δίμηνη παράταση στο διάστημα της προηγούμενης καραντίνας. Ήδη έχουν καταβληθεί δύο επιδόματα ανεργίας σε όσους έληξε η επιδότηση από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου αλλά και ένας μήνας για όσους έληξε από 10 Σεπτεμβρίου έως 19 Οκτωβρίου. Ο δεύτερος μήνας των συγκεκριμένων δικαιούχων αναμένεται να καταβληθεί εντός Δεκεμβρίου αλλά και όσων το επίδομα ανεργίας έληξε από 20 Νοεμβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου.

Αποζημίωση Νοεμβρίου 800 ευρώ

Έως και αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε όσους μπήκαν σε αναστολή εργασίας επειδή οι εταιρείες που απασχολούνταν έκλεισαν με κρατική εντολή. Εντός Δεκεμβρίου, και πριν από τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και η αποζημίωση των έως 800 ευρώ και σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από πληττόμενες επιχειρήσεις για τον μήνα Νοέμβριο.

Είσπραξη 50% από τα μειωμένα ενοίκια

Πριν από τα Χριστούγεννα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40% τον Νοέμβριο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το 50% των ποσών που έχασαν. Για παράδειγμα εάν κάποιος έχασε 300 ευρώ τον Νοέμβριο, θα κατατεθούν από το κράτος απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό 150 ευρώ.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στις 30 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το διπλάσιο ποσό σε 482.335 δικαιούχους.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 σε 128.368 δικαιούχους

Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη, θα ακολουθήσει, κατόπιν ελέγχου, η καταβολή των προβλεπόμενων ποσών σε ακόμη 128.368 δικαιούχους.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στον οποίο συμμετείχαν 448.203 επιχειρήσεις. Το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί προς τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ. ευρώ σε 319.835 επιχειρήσεις. Συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα καταβληθούν 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αμέσως μετά, το Υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως έχει ήδη εξαγγείλει. Όπως στον 4ο κύκλο, έτσι και στον 5ο, το 50% της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο απασχόλησης μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων.

Προπληρωμή τακτικών επιδομάτων ανεργίας

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων

Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ: Επιδότηση δανείων έως 90%

Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχουν δοθεί τα χρήματα για την επιδότηση ενήμερων αλλά και ρυθμισμένων δανείων. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για εννεάμηνη επιδότηση δανείων που για τους συνεπείς δανειολήπτες φθάνει ακόμη και το 90%.

Έκτακτη ενίσχυση σε δικηγόρους, οικονομολόγους, μηχανικούς, γιατρούς και άλλους επιστήμονες

Έκτακτη ενίσχυση η οποία θα ανέρχεται στα 400 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταβληθεί εντός Δεκεμβρίου σε δικηγόρους, οικονομολόγους, μηχανικούς, γιατρούς και άλλους επιστήμονες.
real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση