HomeHL-9Έρχεται αύξηση σε πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα

Έρχεται αύξηση σε πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα

Τι λέει στο cretapost, ο πρόεδρος πρατηριούχων Λυκούργος Σαμόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έρχεται αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και στα καύσιμα με τις πληροφορίες να λένε πως πρόκειται ν’ ανέβει έως και τέσσερα λεπτά το λίτρο.

«Αυτή τη στιγμή η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι 82 λεπτά ωστόσο έχει καταγραφεί μία αύξηση τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στα καύσιμα αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στα πρατήρια. Είναι κάτι που περιμένουμε», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης ο οποίος παράλληλα προέτρεψε τους καταναλωτές να βάλουν τώρα πετρέλαιο θέρμανσης που οι τιμές είναι πολύ προσιτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει τεράστια κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης με τους ανθρώπους να σπεύδουν να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους.

«Έχουμε καθημερινά παραγγελίες, μεγάλες, όχι όπως τα παλαιότερα χρόνια. Οι περισσότεροι γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους γιατί βλέπουν αυτή την πολύ προσιτή τιμή», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Πτώση στα καύσιμα

Το ακριβώς αντίθετο από τον τομέα του πετρελαίου θέρμανσης κυριαρχεί στα καύσιμα που η πτώση είναι τεράστια εξαιτίας του lockdown.

«Η κίνηση στα καύσιμα εξαιτίας του lockdown παρουσιάζει πτώση γύρω στο 50% σε όλα τα πρατήρια. Είναι κάτι αναμενόμενο λόγω της καθολικής απαγόρευσης. Βέβαια έχω να σας πω ότι είμαστε λίγο καλύτερα συγκριτικά με το πρώτο lockdown καθώς τότε είχαμε μία πτώση της τάξεως του 80%», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμόλης ενώ παράλληλα τόνισε πως τα περισσότερα πρατήρια κλείνουν στις 9 το βράδυ.

«Μετά τις 4 το απόγευμα μειώνεται η κίνηση και τα περισσότερα πρατήρια κλείνουν 9 το βράδυ γι’ αυτό όσοι καταναλωτές θέλουν να προμηθευτούν καύσιμα καλό είναι να το κάνουν πριν τις 9», ανέφερε σχετικά ο κ. Σαμόλης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων νομού Ηρακλείου με αφορμή την αύξηση στα καύσιμα δήλωσε πως αρκετές εταιρίες προχωρούν σε προσφορές.

«Πρέπει να πούμε ότι κάποιες εταιρίες καυσίμων κάνουν κάποιες προσφορές και μειώνεται η τιμή με αποτέλεσμα να επανέρχεται δηλαδή στα επίπεδα που υπήρχαν πριν τις αυξήσεις. Οι προσφορές έχουν να κάνουν με πληρωμή με χρεωστική κάρτα που εκτός από την επιστροφή χρημάτων που δίνει η ίδια κάρτα, οι εταιρίες προχωρούν σε μία μείωση καυσίμων της τάξεως του 5%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμόλης.

Τεράστια πτώση τζίρου το 2020

Τεράστια είναι η πτώση τζίρου και στα πρατήρια του Ηρακλείου εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που ξέσπασε αρχές του χρόνου και συνεχίζεται μέχρι και τώρα.

«Το 2020 έχει τεράστια πτώση. Από τα στοιχεία που υπάρχουν η πτώση είναι περίπου στο 25% με 30% μεσοσταθμικά η χρονιά. Μιλάμε για πολύ μεγάλο ποσοστό», τόνισε ο κ. Σαμόλης ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «Είχαμε ενίσχυση από το κράτος με αναστολές εργαζομένων και το μέτρο με την επιστραπτέα προκαταβολή. Είναι ένα βοήθημα αλλά δεν καλύπτει την ζημιά. Χάθηκε ο τουρισμός και αυτό μας επηρέασε πάρα πολύ γιατί δεν υπήρξε η αναμενόμενη κίνηση στα λεωφορεία αλλά και ενοικιαζόμενα οχήματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση