HomeHL-9Επέστρεψαν στην Κρήτη οι εθελόντριες νοσοκόμες που πήγαν στην Θεσσαλονίκη

Επέστρεψαν στην Κρήτη οι εθελόντριες νοσοκόμες που πήγαν στην Θεσσαλονίκη

Σημαντική βοήθεια για δώδεκα ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη μέσα σε σχεδόν πανηγυρικό κλίμα, στις 18 Νοεμβρίου, αλλά μετά δώδεκα μέρες αποχώρησαν σιωπηλά οι εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη, αφού προηγουμένως προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στην πιο κρίσιμη καμπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας που μαστίζει την πόλη.

Δυστυχώς, η περίοδος της εθελοντικής μετακίνησής τους από υγειονομικές δομές της μεγαλονήσου ολοκληρώθηκε με το τέλος του μήνα κι έτσι οι εννέα εξ αυτών επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη. Η δέκατη βρισκόταν έως και χθες στη Θεσσαλονίκη και αναζητούταν τρόπος προκειμένου να παρατείνει την παραμονή της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Όπως μου επισημαίνει πηγή του Ιπποκρατείου οι κρητικοπούλες προσέφεραν πολύτιμη χείρα βοηθείας, σε μια περίοδο μάλιστα, κατά την οποία το νοσοκομείο δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, από σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν για το νοσοκομείο καθώς, εκτός από τις εθελόντριες από την Κρήτη, χθες έληξε η απόσπαση και άλλων 25 νοσηλευτριών οι οποίες είχαν μετακινηθεί στο Ιπποκράτειο από το Θεαγένειο και από διάφορα Κέντρα Υγείας.

Όπερ σημαίνει ότι αθροιζόμενες οι συνολικές απώλειες ανέρχονται σε 35. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η διοίκηση του Ιπποκρατείου είναι σε επαφή με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε το νοσοκομείο να μη στερηθεί των υπηρεσιών τόσων πολλών νοσοκόμων. Μακάρι να βρεθεί η λύση καθώς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να λειτουργούν πέρα από τα όριά τους.

voria.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση