HomeΕΛΛΑΔΑΣτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ αύριο ο Νίκος Δένδιας

Στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ αύριο ο Νίκος Δένδιας

Μέσω τηλεδιάσκεψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες θα επικεντρωθούν κατ’ αρχάς στην παρουσίαση της έκθεσης της Ομάδας Ειδικών στο πλαίσιο της Διαδικασίας Διαλογισμού «NATO 2030», με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής διάστασης της Συμμαχίας. Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στο Αφγανιστάν σε συνάρτηση με την εκεί ΝΑΤΟϊκή αποστολή και οι εξελίξεις ασφαλείας στην περιφέρεια της Συμμαχίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ την προηγούμενη εβδομάδα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενόψει της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας με τηλεδιάσκεψη στις 1-2 Δεκεμβρίου, ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τον συνομιλητή του για την τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η τουρκική συμπεριφορά όχι μόνον αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο. Υπογράμμισε επίσης ότι οι τουρκικές ενέργειες αντιβαίνουν θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Συμμαχίας, όπως το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ενημέρωσε για την παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνάντησης, της έκθεσης της ομάδας ειδικών που είχε ορίσει νωρίτερα ο ίδιος στο πλαίσιο της διαδικασίας διαλογισμού για το «ΝΑΤΟ 2030».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση