HomeHL-9Σοκαριστικό ατύχημα στη Formula 1: Εξερράγη το μονοθέσιο του Γκροζάν

Σοκαριστικό ατύχημα στη Formula 1: Εξερράγη το μονοθέσιο του Γκροζάν

Από θαύμα σώθηκε ο πιλότος μετά από 32" μέσα στη φωτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο άνοιξε για την Formula 1 το Grand Prix του Μπαχρέιν το απόγευμα της Κυριακής (29/11). Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά από την εκκίνηση, ο Ρομέν Γκροζάν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός διαδρομής για να ακολουθήσει μια πάρα πολύ άσχημη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η Haas του Γκροζάν εξερράγη, με τον έμπειρο οδηγό να βγαίνει μέσα από τις φλόγες ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μπαριέρες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ ο αγώνας όπως ήταν λογικό διακόπηκε επ’ αόριστον.

https://www.youtube.com/watch?v=LeBKOmrvlq4

https://www.youtube.com/watch?v=5EOTtCSq91s

Οι γιατροί έφτασαν άμεσα στο σημείο και τον κουβάλησαν στο ασθενοφόρο, με τον Γάλλο να περπατάει με δυσκολία, αλλά να δείχνει πως δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Το θετικό είναι τα πολύ υψηλά επίπεδα ασφαλείας στη Formula 1, αφού ο Γκροζάν δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας, μεταφέρθηκε για προληπτικές εξετάσεις καθώς δεν είχε κάτι περισσότερο από μικρά καψίματα στα χέρια και τους αστραγάλους.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση