HomeHL-9Καιρός: Ξεκίνησε η κακοκαιρία

Καιρός: Ξεκίνησε η κακοκαιρία

Έρχονται βροχές τη νέα εβδομάδα, η πρόβλεψη μέχρι την Τρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κακοκαιρία θα αποχαιρετήσουμε τον μήνα Νοέμβριο, με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα υποδεχθούμε τον Δεκέμβριο.

Ο καιρός έχει επιδεινωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ανοικτά του Ιονίου, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη χώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr, αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς σε περιοχές του Ρεθύμνου. Ισχυρές βροχές εκδηλώνονται και στην Πελοπόννησο, όπως και την Ήπειρο.

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από την Ισπανία και θα κινηθεί ανατολικά και από το μεσημέρι της Κυριακής να επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι και την Τρίτη, με μια τριήμερη κακοκαιρία που αναμένεται να δώσει διαρκείς, σημαντικές βροχές και αρκετό νερό, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νοτιοανατολικά και μάλιστα, τα τωρινά στοιχεία θέλουν να ανατροφοδοτείται από νέα βαρομετρικά χαμηλά, με αποτέλεσμα αρκετές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Δεκέμβριος θα μας υποδεχτεί με αρκετό κρύο και δεν αποκλείεται την ερχόμενη Τρίτη να εκδηλωθούν χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού μοντέλου GFS.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Την Κυριακή (29-11-2020)

Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Εξασθένηση αναμένεται από αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Τη Δευτέρα (30-11-2020)

Τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλαδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται τα νέφη του βαρομετρικού χαμηλού στις 08:40 ώρα Ελλάδας, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.
akairos_ektakto_deltio_kiriaki

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν βροχές θα εκδηλώνονται στη νοτιοδυτική χώρα, έως τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.
akairos_xartis_vroxes_meteo

Πού βρέχει τώρα – Δείτε χάρτες του meteo
neoi_xartes_kairos_meteo_kakokairia_peloponisos
neoi_xartes_kairos_meteo

Διαφήμιση
Διαφήμιση