HomeHL-9Τηλεκπαίδευση σε…πεζούλι: Λύση για τη μητέρα και τα δύο της παιδιά στο Ρέθυμνο

Τηλεκπαίδευση σε…πεζούλι: Λύση για τη μητέρα και τα δύο της παιδιά στο Ρέθυμνο

Συγκίνησε η ιστιρία της- Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εικόνα της μητέρας στο Ρέθυμνο, η οποία καθόταν μαζί με  τις δύο κόρες της, κρατώντας στο ένα της χέρι το κινητό της τηλέφωνο για να βοηθήσει την μικρή της, ενώ με ένα δεύτερο κινητό και μπροστά της απλωμένα βιβλία, τετράδια και μολύβια, βοηθούσε τη μεγαλύτερη κόρη να παρακολουθήσει κι εκείνη τη δασκάλα της, συγκίνησε.

Για την ακρίβεια, συγκίνησε και κινητοποίησε, με την εικόνα της να κάθεται στην είσοδο πολυκατοικίας για να «δανειστεί» ίντερνετ από διπλανό μίνι μάρκετ ώστε να κάνουν μάθημα τα κορίτσια της μέσω τηλεκπαίδευσης, «ταρακούνησε» αρκετό κόσμο.

Όταν η ιστορία της νεαρής μητέρας έγινε γνωστή, ότι δηλαδή στο σπίτι δεν υπάρχει ίντερνετ και υπολογιστής και τα παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση μέσω κινητού, πολλοί συμπολίτες μας, σύμφωνα με το goodnet.gr, βρήκαν τα στοιχεία της και φρόντισαν για την δωρεά τάμπλετ και παροχή ίντερνετ.

Για του λόγου το αληθές και διάλογοι μέσω των social media, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, δεν εκλείπει…

mitera-1_0

mitera-2

2

 

3

Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέχρι που η πανδημία και τα οικονομικά της απόνερα, οδήγησαν αμφότερους στην ανεργία. Η ίδια, περήφανη και ηρωίδα στα μάτια των παιδιών της αλλά και τα δικά μας, βρισκόταν στο πλευρό των κοριτσιών της μέχρι να τελειώσει το καθημερινό μάθημα-Γολγοθάς. Υπήρξαν δε ημέρες, όπου παρά το τσουχτερό κρύο στο Ρέθυμνο, μάνα και κόρες, στάθηκαν στο ίδιο πεζούλι ώστε να μη χάσουν ώρες διδασκαλίας.

Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη οικογένεια στην Κρήτη που δεν έχει όχι υπολογιστές αλλά ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση