HomeHL-9«Κύμα» βροχών και κρύο από σήμερα- Πότε επηρεάζεται η Κρήτη

«Κύμα» βροχών και κρύο από σήμερα- Πότε επηρεάζεται η Κρήτη

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές αρχικά στα δυτικά και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική χώρα, τη Θράκη και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

kairos-kakokairia-meteo-xartis-mesa-27-11-2020-1

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη του meteo.gr, αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από αργά το βράδυ του Σαββάτου 28/11, έως τα ξημερώματα της Τρίτης 01/12 όταν τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.

 

kairos-kakokairia-meteo-xartis-mesa-27-11-2020

Α) Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

1) Την Κυριακή (29-11-2020)
Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και σταδιακά την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Εξασθένηση αναμένεται από αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

2) Τη Δευτέρα (30-11-2020)
Τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β) Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Γ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στην κεντρική και νότια χώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση