HomeΕΛΛΑΔΑΗ FRONTEX εκθειάζει την Ελλάδα για Αιγαίο και Έβρο

Η FRONTEX εκθειάζει την Ελλάδα για Αιγαίο και Έβρο

Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά 74%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο σχεδιασμός του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο και η από κοινού επιχειρήσεις Στρατού Ξηράς και Αστυνομίας στον Έβρο, σε συνδυασμό με την ουσιαστική συνδρομή κι ενίσχυση με δυνάμεις από την FRONTEX ήδη έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με την έκθεση της FRONTEX οι παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά 74% τη στιγμή που οι πύλες παράνομης εισόδου από τα δυτικά Βαλκάνια παρουσιάζει αύξηση 122% και από την Ιταλία 137%!

Εκτός από την σημαντική συνδρομή Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού, η ενίσχυση σε έμψυχο υλικό αλλά και σε μέσα σε Λιμενικό και Αστυνομία φέρνει αποτελέσματα. Κι αν στον Έβρο είναι ο φράχτης που ως φυσικό εμπόδιο έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάσχεση των ροών, στο Αιγαίο, η σημαντική ενίσχυση του Λιμενικού με μέσα, που έχει καταφέρει η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, φέρνει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της FRONTEX , οι παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στα ελληνικά συνορα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία Αφγανοί, Σύριοι και Τούρκοι υπήκοοι.

Συνολικά, μέχρι και τον Οκτώβριο, από την αρχή του έτους πέρασαν παράνομα τα ευρωπαϊκά σύνορα περίπου 87.000 άτομα, εκ των οποίων οι 16.968 από Έβρο και Αιγαίο.

Αναλυτικά, όλη η έκθεση εδώ

751741_7a65b9fbe1-81664e3847740161

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση