HomeΚΡΗΤΗΕξαπλασιάστηκαν οι μετεξεταστέοι της Α’ Λυκείου – Δείτε τα στοιχεία

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξεταστέοι της Α’ Λυκείου – Δείτε τα στοιχεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαπλασιάστηκε το ποσοστό των μαθητών της Α’ τάξης των Γενικών Λυκείων που παραπέμπονται για επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο σε σχέση με πέρσι, ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σχετικά με τις επιπτώσεις του νόμου 4186/13 όσον αφορά στην τράπεζα θεμάτων και το νέο τρόπο προαγωγής στην Α’ Λυκείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΟΛΜΕ – και κοινοποίησε η ΕΛΜΕ Λασιθίου – από το 65% των σχολείων σε όλη τη χώρα, ενώ πέρυσι είχε κριθεί μετεξεταστέο το 4% των μαθητών, φέτος το συγκεκριμένο ποσοστό άγγιξε το 24%.

Πρώτη στον κατάλογο με τους περισσότερους μετεξεταστέους μαθητές στην Α’ Λυκείου, φέτος, είναι η Ζάκυνθος όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 46,4% και ακολουθούν η Ξάνθη (40,9%) και το Ρέθυμνο (38,2%). Πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή πάνω από το 23,30%, «βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας, με 30,6%, όπου ζουν μετανάστες, εργατικές περιοχές τα Άνω Λιόσια (32,7%), η Ελευσίνα (31,4%), τουριστικές περιοχές Λασίθι (38%), Χαλκιδική (31,7%), Κεφαλονιά (31%) και μικρές νησιωτικές περιοχές όπως η Ικαρία (28,2%) και οι βόρειες Κυκλάδες (36,1%), που πληρώνουν τα εκπαιδευτικά κενά».

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία: aporifthentes_meteksetasteoi2

Διαφήμιση
Διαφήμιση