HomeHL-9Κορωνοϊός: Επιχειρηματίες και Οργανισμοί θωράκιζουν περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας

Κορωνοϊός: Επιχειρηματίες και Οργανισμοί θωράκιζουν περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας

Δύο ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ και ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός από Επιμελητήριο και ΟΛΗ στην 7η ΥΠΕ Κρήτης-

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας για την πρόληψη εξάπλωσης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού, COVID-19 συμμετέχουν, με σημαντικές δωρεές βιοϊατρικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Αγριμανάκη, το μέλος της Δ.Ε.- υπεύθυνο στήριξης των Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Σμυρνάκη, και το μέλος της Δ.Ε.- οικονομικό επόπτη, κ. Γιώργο Φασουλάκη, επισκέφθηκαν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παραδίδοντας στη Διοικήτρια κα Λένα Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου, δύο ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ.

img_20201125_132055

Μια από τις κλίνες θα ενισχύσει τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και η άλλη αντίστοιχα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η..1111111111

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία των Διοικητών των νοσοκομείων του Ηρακλείου κ.κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη και Κώστα Τερζάκη, εκτός από τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενημέρωσαν επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα προβούν σε μια ακόμα σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για δύο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, που προορίζονται αντίστοιχα για το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο ΓΝΗ., και τα οποία θα συμβάλλουν στη δυναμική ανάπτυξης των δύο επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

Στη συνέχεια, και ώρα 01:00 το μεσημέρι η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου έγιναν αποδέκτες μιας ακόμα σημαντικής δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου.

1img_20201125_131416

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιάννης Βαρδαβάς, ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, η ειδική σύμβουλος κα Ελένη Τσαντηράκη, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ και Δ.Σ. του Γ.Ν. Λασιθίου, κ. Μιχάλης Βασιλάκης και ο Προϊστάμενος Προμηθειών κ. Νίκος Γαϊτάνης, σε επίσκεψη τους στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης παρέδωσαν στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης 5 φορητά, τροχήλατα πιεσόμετρα για τις ανάγκες του Βενιζέλειου ΓΝΗ και 1 έγχρωμο τηλευπέρηχο, ο οποίος προορίζεται για το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.22222222222222

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΟΛΗ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού και της συλλογικής συνεισφοράς, η κινητοποίηση και η συμβολή τους, εκτός από ηθική υποχρέωση, αποτελεί το δικό τους ελάχιστο ευχαριστώ στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και ειδικότερα από κάθε εργαζόμενο στο χώρο της υγείας, από τον γιατρό έως την απλή καθαρίστρια.

Από την μεριά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, μαζί με τις ευχαριστίες τους προς τους δωρητές, τους δύο σημαντικούς θεσμικούς φορείς του Ηρακλείου, το Επιμελητήριο και τον ΟΛΗ και τους ανθρώπους τους, επεσήμαναν ότι οι χορηγίες αυτές αποτελούν αξιέπαινη στάση ευθύνης και ζωής, η οποία αγκαλιάζει τη συλλογική προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Καταλήγοντας ότι, «Η Κρήτη πρέπει να είναι περήφανη για τους επιχειρηματίες της, τους Οργανισμούς και τα θεσμικά τους όργανα, για τους ανθρώπους της και το συλλογικό πνεύμα προσφοράς που τους διέπει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

Διαφήμιση
Διαφήμιση