HomeHL-CultureΒραβεία Γκράμι: Οι γυναίκες μονοπωλούν τις φετινές υποψηφιότητες

Βραβεία Γκράμι: Οι γυναίκες μονοπωλούν τις φετινές υποψηφιότητες

Δείτε ποιες είναι τα φαβορί και ποιοι έμειναν εκτός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γυναικεία υπόθεση θα είναι, όπως φαίνεται τα φετινά Μουσικά βραβεία Γκράμι καθώς ρίχοντας κανείς μια ματιά στις υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν χθες, αντιλαμβάνεται αμέσως το έντονα θηλυκό άρωμα που αποδύουν.

Στην κούρσα πάντως προηγείται ξεκάθαρα η Μπιγιονσέ η οποία είναι υποψήφια σε εννιά διαφορετικές κατηγορίες, οι τέσσερις από τις οποίες αφορούν στο τραγούδι «Black Parade» που κυκλοφόρησε για να υποστηρίξει το κοινωνικό σύνθημα «Black Lives Matters».

Πίσω της, αλλά με γοργά βήματα ακολουθούν δύο ακόμη δημοφιλείς σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία σάρωσε πριν λίγες ημέρες στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία, έχει συγκεντρώσει έξι συνολικά υποψηφιότητες διεκδικώντας, και μάλιστα με αξιώσεις, το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς με τον δίσκο της «Folklore» που ηχογράφησε κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, την περασμένη άνοιξη.

Έξι Γκράμι όμως διεκδικεί και η Ντούα Λίπα, η οποία έχει εισβάλει δυναμικά στα διεθνή μουσικά δρώμενα και πλέον δεν φαίνεται άπιαστο να ανταγωνιστεί δυναμικά τις άλλες δύο κυρίες κι ας έχουν γράψει πολλά περισσότρα χιλιόμετρα στη μουσική αρένα.

Η αγαπημένη της απανταχού νεολαίας Μπίλι Άιλις, πάλι, η οποία έγραψε ιστορία στην περσινή τελετή των Γκράμι ως η νεαρότερη γυναίκα που κέρδισε τα τέσσερα μεγαλύτερα βραβεία του θεσμού, θα δώσει και φέτος το «παρών» διεκδικώντας βραβεία τόσο για το τραγούδι της  Everything I Wanted όσο και για το μουσικό θέμα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

Έκπληξη, πάντως, των φετινών υποψηφιοτήτων αποτελεί η ηχηρή απουσία του ονόματος του σταρ της R&B The Weeknd παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ του «Blinding Lights» αναδείχτηκε ο πιο εμπορικός δίσκος του 2020.
protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση