HomeHL-SportsΟι Νέιρα και Ντε Γκούζμαν ήταν «μέσα» σε όλες τις φάσεις του ΟΦΗ στο Βόλο

Οι Νέιρα και Ντε Γκούζμαν ήταν «μέσα» σε όλες τις φάσεις του ΟΦΗ στο Βόλο

Ο Αργεντινός ή ο Ολλανδός ή και μαζί, «συμμετείχαν» και στα 4 γκολ των Κρητικών που μέτρησαν, σε εκείνο που ακυρώθηκε, όπως επίσης στην αποβολή του Σάντσες και το πέναλτι του Κολόμπο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε ο ΟΦΗ στις επιτυχίες, καθώς επικράτησε με 4-1 του Βόλου και «σκαρφάλωσε» στην κατάταξη.

Η νίκη αλλά και η έκταση του σκορ έστεψαν με απόλυτη επιτυχία την πρώτη παρουσία του Τζόνοθαν Ντε Γκουζμάν στην ενδεκάδα των Κρητικών και πλέον το ερώτημα είναι εύλογο. Βρήκαν στην ομάδα την ιδανική διάταξη στο χώρο της μεσαίας τους γραμμής;

Βλέπετε ο Ολλανδός χαφ, το βιογραφικό του οποίου… προϊδεάζει για το τι θα δούμε μέσα στο γήπεδο, είχε και άξιους συμπαραστάτες με λάτιν φινέτσα.

Στο πλευρό του ήταν ο Μιγκέλ Μεγιάδο και ο Χουάν Νέιρα, ο πρώτος στο «6» και ο δεύτερος με την ιδιότητα του άλλου εσωτερικού χαφ.

Αμφότεροι δεν χρειάζονται συστάσεις, έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και το αποτέλεσμα της τριμερούς… συνεργασίας τους λογίζεται ως άκρως εντυπωσιακό.

Η ομάδα βρήκε δίχτυα 5 φορές αλλά της κατακυρώθηκαν 4 τέρματα, αφού εκείνο του Αντριάν Σαρδινέρο στο 67’ ακυρώθηκε για οφ σάιντ του Απόστολου Διαμαντή που έκανε την κεφαλιά/πάσα στον Ισπανό.

Πάμε λοιπόν να προσέξουμε κάτι. Τα «8άρια» του ΟΦΗ ήταν «μέσα» σε όλες τις φάσεις που έκριναν την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού. Γκολ (ανεξαρτήτως αν μέτρησαν ή όχι), πέναλτι, αποβολές, τα πάντα και ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές και εκτελεστικές τους αρετές.

Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο Αργεντινός λογίζεται πια ως «8άρι», αφού εκεί τον βλέπουμε από την προπέρσινη σεζόν. Ναι μεν σε ορισμένα παιχνίδια επέστρεψε στο «10», αλλά η συγκεκριμένη είναι πλέον η θέση του.

Ας τις θυμηθούμε, ενώ θα παρατηρήσετε πως εναλλάσσονταν στις πλευρές και δεν έμεναν, προφανώς έχοντας το ελεύθερο από τον Γιώργο Σίμο, σε μία πτέρυγα.

*Στην αποβολή του Σάντσες για μαρκάρισμα επί του Σαρδινέρο, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που χθες έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά από κάθετη του Ντε Γκουζμάν από τα αριστερά.

*Στο 0-1 του 39’ ο Νέιρα ήταν εκείνος που σέντραρε από τα αριστερά όπως έκανε επίθεση ο ΟΦΗ και ο Ντε Γκουζμάν βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ.

*Στο ακυρωθέν γκολ του Σαρδινέρο στο 67’ ο Ολλανδός χαφ από τα αριστερά έκανε τη σέντρα για τον Διαμαντή που έκανε την κεφαλιά/ασίστ προς τον Ισπανό, αλλά εκ των υστέρων υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.

*Στο 0-2 του 79’ «φορτώνουν» τον άξονα. Ο Ντε Γκουζμάν τραβήχτηκε δεξιά, έπαιξε παράλληλα για τον Μεγιάδο, ο οποίος αμέσως βρήκε τον Νέιρα που είχε περάσει πίσω από τον στράικερ και πιο ψηλά. Ο Αργεντινός είδε την κίνηση του Σαρδινέρο και με εξαιρετική κάθετη τον έβγαλε τετ α τετ με τον Γκαραβέλη.

*Στο πέναλτι που καταλογίστηκε στο 87’ σε ανατροπή του Σαρδινέρο από τον Κολόμπο ο Νέιρα ήταν εκείνος που έπαιξε την μπάλα για τον Ισπανό και τον έβγαλε σε 1 vs 1 με τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό.

*Στο 1-3 του 88’ ο Νέιρα είναι εκείνος που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

*Στο 1-4 του 90’+2’ ο Νέιρα πήρε την κατοχή από τον Διαμαντή στη μεσαία γραμμή, ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση με 5 παίκτες, έτρεξε την ομάδα του στο «χώρο», κουβάλησε την μπάλα για πολλά μέτρα και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Στάρτζεον που πλάσαρε εύστοχα.

Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν χαρακτηριστικά το πόσο κομβικοί ήταν στην ευρεία νίκη των Κρητικών, αλλά υπάρχει και το credit στον Μεγιάδο που με την καλή του ανασταλτική παρουσία τους «επέτρεψε» να… επικεντρωθούν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση