HomeHL-9Δολοφονία με ψαλίδι στον Τσούτσουρα: Επιμένει ότι δεν σκότωσε τον σύντροφο της η 45χρονη Γαλλίδα

Δολοφονία με ψαλίδι στον Τσούτσουρα: Επιμένει ότι δεν σκότωσε τον σύντροφο της η 45χρονη Γαλλίδα

Σήμερα - κατά πάσα πιθανότητα - η έκδοση της απόφασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμένει στην εκδοχή του αυτοτραυματισμού του 56χρονου συντρόφου της η 45χρονη Γαλλίδα, η οποία δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τη δολοφονία του, σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα, το καλοκαίρι του
2019.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κατακρεουργημένος, σε μία λίμνη αίματος, με πολλαπλά χτυπήματα από ψαλιδάκι στην περιοχή του λαιμού και του θώρακα.  Στην έναρξη της διαδικασίας, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, έγινε γνωστό ότι στο δικαστήριο διαβιβάστηκε mail στο οποίο η πλευρά του θύματος δια των συνηγόρων δήλωνε παραίτηση από την πολιτική αγωγή.

Αστυνομικοί, υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου συνέβη το κακό αλλά και πραγματογνώμονες κατέθεσαν χθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Υποστηρίχθηκε ότι τα τραύματα που προκλήθηκαν συνάδουν με την εκδοχή του αυτοτραυματισμού. Ενδιαφέρον παρουσίασε η πραγματογνωμοσύνη γνωστού γενετιστή, ο οποίος κατέθεσε ότι στις λαβές του ψαλιδιού ανιχνεύτηκε DNA του θύματος και 2ου ατόμου, όχι πάντως της κατηγορούμενης.

Αντιθέτως στις μύτες του ψαλιδιού ανιχνεύτηκε DNA και του θύματος και της κατηγορούμενης, γεγονός που κατά την υπεράσπιση επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της 45χρονης ότι στην προσπάθεια της να τον αποτρέψει από τον αυτοτραυματισμό, τραυματίστηκε και η ίδια.  Αστυνομικός της Ασφάλειας Ηρακλείου κατέθεσε ότι όταν μετέβησαν με συναδέλφους του στο δωμάτιο είδαν τον 56χρονο να κείτεται νεκρός στο πάτωμα και το κεφάλι του ακουμπισμένο σε ένα μαξιλάρι.

Εκείνη ήταν από πάνω του, έδειχνε ήρεμη. Φέρεται να είχε αλλάξει τα ματωμένα ρούχα. Το ψαλιδάκι το βρήκαν στο καλαθάκι της τουαλέτας, κάτω από έναν σωρό χρησιμοποιημένων χαρτιών.

Η 45χρονη στην απολογία της ανέφερε ότι αγαπούσε τον σύντροφο της όμως δεν έκρυψε ότι συχνά είχαν προστριβές. Ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε ποτέ να του κάνει κακό και ότι ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα αφού προηγηθούν η πρόταση της εισαγγελέως έδρας και η αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2019 στο ξενοδοχείο του Τσούτσουρα όπου είχε καταλύσει το ζευγάρι.

Τη μοιραία νύχτα, άλλοι ένοικοι της ξενοδοχειακής μονάδας διαμαρτυρήθηκαν για τη φασαρία που ερχόταν από το δωμάτιο του ζευγαριού και πολύ γρήγορα οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου εντόπισαν το σώμα του 56χρονου αιμόφυρτο να κείτεται στο πάτωμα και τη 44χρονη, τότε γυναίκα, να βρίσκεται στον χώρο του υπνοδωματίου.

Το φονικό εργαλείο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ένα μικρό ψαλίδι που χρησιμοποιείται στη φροντίδα των νυχιών και το οποίο μετά την άγρια ανθρωποκτονία πετάχτηκε στο καλαθάκι του μπάνιου.

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι το θύμα έφερε χτυπήματα στο θώρακα κάποια από τα οποία ήταν ιδιαίτερα βαθιά, ενώ είχε υποστεί αμυντικά τραύματα στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον εαυτό του.

Οι σχέσεις του ζευγαριού φαίνεται πως ήταν τεταμένες από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στην Κρήτη, ενώ κατανάλωναν συχνά ποσότητες αλκοόλ.

Τι υποστηρίζει η 45χρονη

Από την πρώτη στιγμή η 45χρονη Γαλλίδα ισχυριζόταν πως ήταν αθώα και πως ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε.

Η ίδια είχε αναφέρει πως ο 56χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ και στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει απόπειρα αυτοκτονίας.

Ωστόσο, κατά την απολογία της υπήρξαν κάποια κενά με αποτέλεσμα να κριθεί προφυλακιστέα από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση