HomePost ItΗ απάντηση του Υφυπουργού Υγείας για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ στο Βενιζέλειο

Η απάντηση του Υφυπουργού Υγείας για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ στο Βενιζέλειο

Σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δημιουργηθούν άμεσα νέες ΜΕΘ αλλά και για να προχωρήσει η ανακαίνιση και η αναβάθμιση του παλαιού κτιρίου Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, αφού τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να επανέλθει στο επίκεντρο των πολιτικών ο άνθρωπος, η υγεία του και το περιβάλλον του και συγκεκριμένα για την Ελλάδα να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος και να αναγεννηθεί το ΕΣΥ, το οποίο τα πολλά τελευταία χρόνια έχει υποστελέχωση και έλλειψη σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας:

1. Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της μελέτης και της υλοποίησης του έργου της ανακαίνισης και αναβάθμισης του παλιού κτιρίου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου που έχει επιφάνεια περίπου 2000 m,
2. Την άμεση και κατά προτεραιότητα αναδιαρρύθμιση μέρους των χωρών του παλαιού κτηρίου του Βενιζελείου Νοσοκομείου που κενώθηκαν από την μεταφορά των κλινικών στο νέο κτίριο, ώστε να δημιουργηθούν τουλάχιστον 12 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Τεκμηριώνοντας τις μεγάλες ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ στην Κρήτη και σε διπλάσιο σχεδόν αριθμό, σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ από τις 55 που λειτουργούν σήμερα, ανέφερε:

α) τον νησιώτικο χαρακτήρα της Κρήτης, τα νοσοκομεία της οποίας εξυπηρετούν και άλλα νησιά
β) το γεγονός ότι ο πληθυσμός των 650.000 μόνιμων κατοίκων σχεδόν διπλασιάζεται από τον Μάιο έως των Οκτώβριο.

Ο Υφυπουργός, κύριος Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για την δρομολόγηση της δημιουργίας τεσσάρων (4) κλινών ΜΕΘ από την δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πρόταση να αυξηθεί αυτός ο αριθμός σε 12, αποδεχόμενος την τεκμηρίωση του βουλευτή ότι υπάρχουν σήμερα ανάγκες αλλά θα υπάρχουν και μετά τον κορωνοϊό στο νησί αλλά και τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό.

Ως προς την ανακαίνιση συνολικά της παλαιάς πτέρυγας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ο κύριος υφυπουργός ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, ενημερώνοντας ότι έχει ήδη υποβληθεί το σχετικό αίτημα.

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/ku79ScY0ajM

Διαφήμιση
Διαφήμιση