HomeHL-EconomyΤέλη κυκλοφορίας: Πληρωμή με 3 «κλικ» – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τέλη κυκλοφορίας: Πληρωμή με 3 «κλικ» – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Υπενθυμίζεται ότι το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαθέσιμα είναι από την περασμένη εβδομάδα  για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, εκτός αν δοθεί παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Πώς θα γίνει η πληρωμή

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

Με web banking

Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να αποφεύγουν την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Οδηγίες για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Βήμα-βήμα:

Συμπληρώνω τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

Συμπληρώνω τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

Συμπληρώνω το έτος τελών κυκλοφορίας

Επιλέγω «Αναζήτηση»

Επιλέγω «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο, εκτός βέβαια από αυτούς που θα καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα, δηλαδή θα ζητηθεί διπλάσιο ποσό.

Κατάθεση πινακίδων από το σπίτι

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική ρύθμιση θα μπορεί στο εξής ο κάθε ενδιαφερόμενος να καταθέτει με ηλεκτρονικό τρόπο τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος στην Εφορία στην οποία υπάγεται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είπε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την υιοθέτησε.

Ως προς την εφαρμογή του μέτρου είπε: Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως εφόσον κάποιος κυκλοφορεί (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλά.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση