HomeΕΛΛΑΔΑΓεωργιάδης: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα ανοίξουν πρώτα -Ποια είναι η μέθοδος click away που θα εφαρμοστεί

Γεωργιάδης: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα ανοίξουν πρώτα -Ποια είναι η μέθοδος click away που θα εφαρμοστεί

H αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η οικονομία θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει όταν οι ειδικοί το επιτρέψουν βάση της επιδημιολογικής εικόνας που θα υπάρχει.

«Εμείς στο υπουργείο έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η αρχή θα γίνει από το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχικά είδη και τα καταστήματα παιχνιδιών, τα οποία, όπως είπε, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε, πάντως, ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς κανόνες και υγειονομικούς όρους, όπως η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και ο περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός καταστήματος.

Γεωργιάδης: Θεσμοθέτηση του click away

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι οι αγορές με τον τρόπο του click away, δηλαδή να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, να ετοιμάζεται και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή. «Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος συνωστισμού στα καταστήματα», εξήγηση ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά».

https://www.youtube.com/watch?v=mScCwaLZPgc&feature=emb_logo

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση