HomeΕΛΛΑΔΑΠιερρακάκης: Με sms το ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Πιερρακάκης: Με sms το ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

«Να γραφούν όλοι στην άυλη συνταγογράφηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον τρόπο με τον οποίο θα οργανωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει ο προγραμματισμός του ραντεβού για εμβολιασμό όσο πιο απλός γίνεται και εξήγησε ότι για αυτό τον σκοπό θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια:

«Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία: Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» διευκρίνισε.

Πιερρακάκης: Τι αλλάζει με την κατάθεση πινακίδων

Παράλληλα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να γραφτούν στην άυλη συνταγογράφηση έτσι ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στη διαφοροποίηση που εισάγεται φέτος με τις πινακίδες. Όπως εξήγησε, ο πολίτης θα δηλώνει σε ψηφιακή πλατφόρμα ακινησία οχήματος, χωρίς να χρειάζεται να πάει στην εφορία για τη μη πληρωμή τελών. «Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση