HomeHL-9Επανέρχεται το φθινοπωρινό σκηνικό στην Κρήτη

Επανέρχεται το φθινοπωρινό σκηνικό στην Κρήτη

Μεγάλα ύψη βροχής στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σάββατο. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη την Παρασκευή
Εν τω μεταξύ, μεγάλα ύψη ολικού υετού καταγράφηκαν στην Κρήτη από τις σχεδόν συνεχόμενες σε κάποιες περιοχές βροχές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο νησί. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως φαίνεται σε αυτόν, στο Τζερμιάδο Λασιθίου η ολική βροχόπτωση έφτασε τα 111 χιλιοστά.

202011201730_web_daily_rain

Επίσης, θυελλώδεις άνεμοι βόρειοι άνεμοι με ριπές ίσες με 100 χλμ/ώρα (Παξιμάδα Καρύστου και Πάρνηθα) επικράτησαν στο Αιγαίο και στις παράκτιές του περιοχές. Στο σχετικό πίνακα φαίνονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το απόγευμα της Παρασκευής.

202011201730_web_max_hi_speed

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση