HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Εκτός λίστας φαρμάκων του ΠΟΥ η ρεμδεσιβίρη που χρησιμοποίησε ο Τραμπ

Κορωνοϊός: Εκτός λίστας φαρμάκων του ΠΟΥ η ρεμδεσιβίρη που χρησιμοποίησε ο Τραμπ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η ρεμδεσιβίρη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για τη θεραπεία των ασθενών με Covid-19

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή ότι αφαίρεσε τo αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της αμερικανικής εταιρείας Gilead από τη λεγόμενη λίστα προεπιλογών, έναν επίσημο κατάλογο φαρμάκων που χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για τις προμήθειες από τις αναπτυσσόμενες χώρες, αφού εξέδωσε οδηγίες για τη χρήση του σε ασθενείς με κορωνοϊό.

«Ναι, το έχουμε αναστείλει από την PQ (prequalification list – λίστα προεπιλογών)», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος του Οργανισμού Ταρίκ Τζασάρεβιτς. «Η αναστολή είναι ένα μήνυμα προς τις χώρες ότι ο ΠΟΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες θεραπείας, δεν συνιστά στις χώρες να αγοράζουν το φάρμακο για COVID».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η ρεμδεσιβίρη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19, ανεξάρτητα της σοβαρότητας των συμπτωμάτων τους, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ότι πράγματι φέρνει αποτελέσματα, μειώνοντας την πιθανότητα διασωλήνωσης ή θανάτου.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε ένα πειραματικό κοκτέιλ φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και η ρεμδεσιβίρη, ως θεραπεία μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση