HomeHL-9Η Κρητικοπούλα νοσηλεύτρια που πήγε στην Θεσσαλονίκη να «πολεμήσει» τον κορωνοϊό

Η Κρητικοπούλα νοσηλεύτρια που πήγε στην Θεσσαλονίκη να «πολεμήσει» τον κορωνοϊό

Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείου Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Άρτεμις Νικηφόρου, είναι η μικρότερη από τις δέκα νοσηλεύτριες που από την Κρήτη έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και το υγειονομικό σύστημα που πλήττεται από την πανδημία.

Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι μόλις 24 ετών και στον ελεύθερο χρόνο της θα μπορούσε κάλλιστα -εκτός από την αγαπημένη της ενασχόληση ως αθλήτρια στην άρση βαρών- να κάνει και καριέρα ως μοντέλο. Δεν κάνει όμως αυτό αλλά είναι «Σαμαρείτισσα» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και φυσικά δεν πληρώνεται γι’ αυτό, η αξία της είναι ανεκτίμητη.
nosileutria

nosileutria3-960x1200
Η φανέλα με το Νο10

Την περασμένη Παρασκευή, με συναδέλφους της από τον Ερυθρό Σταυρό, βρέθηκε μέσα στις λάσπες στη Χερσόνησο που μαστιζόταν από τις πλημμύρες. Μ’ ένα φτυάρι, καθάριζε σπίτια ηλικιωμένων και ξέθαβε αναμνήσεις μιας ζωής.

Θα μπορούσε όπως κάθε κορίτσι της ηλικία της να κάθεται σπίτι της στον καναπέ να σχολιάζει με τον δικό της τρόπο τα γεγονότα ή να βγαίνει στους δρόμους με τους «αρνητές» του Covid-19 και να έρχεται σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς που είναι πολύ της μόδας τώρα, όμως η Άρτεμις δουλεύει δυναμικά κι αθόρυβα για τον συνάνθρωπο. Από επιλογή έγινε εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού και σε πείσμα των καιρών, παραμένει.

Το κορίτσι που δείχνει το δρόμο

Με λόγια ευγνωμοσύνης ο Μανώλης Ραπτάκης, ομαδάρχης του Ε.Σ, γράφει για την Άρτεμις στη σελίδα του στο Fecabook ότι:

«Τιμή μου… Η Άρτεμις είναι ένα νέο κορίτσι, όμορφο, γελαστό, ευγενικό. Και εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών. Την προηγούμενη Παρασκευή είμασταν μαζί στη Χερσόνησο.

Σήμερα είναι στη Θεσσαλονίκη σαν νοσηλεύτρια να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του covid-19. Τιμή μου που σε γνωρίζω, που ανήκεις στο τμήμα που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος. Δίνεις αξία και νόημα σε αυτή μου την ιδιότητα. Σε ευχαριστώ!!!» καταλήγει ο κ. Ραπτάκης.

Η Άρτεμις της ελπίδας

Η δικηγόρος Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαλινάκη, συνάδελφός της στον Ερυθρό Σταυρό, με λόγια συγκίνησης σημειώνει στο FB για την πανέμορφη Άρτεμις ότι:

«Εκτίμηση και σεβασμός για τις νοσηλεύτριες που εθελοντικά προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις αφήνοντας τα σπίτια τους για να επιτελέσουν το ανθρωπιστικό τους έργο

. Για την Ερυθροσταυρική μας οικογένεια όμως ιδιαίτερη περηφάνια γι αυτό το 24χρονο κορίτσι που πριν από μια εβδομάδα βουτηγμένη στις λάσπες βοηθούσε με τους συναδέλφους στην μεγάλη καταστροφή στην Κρήτη και σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει σε αυτή την υγειονομική κρίση.

Συγχαρητήρια στους γονείς που μεγάλωσαν αυτό το παιδί με αρχές και αξίες και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνει στην Ερυθροσταυρική μας οικογένεια. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή θα δοθούν από τον ΕΕΣ τα εύσημα σε αυτό το νέο κορίτσι, στην συνείδηση των συναδέλφων της όμως θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση» τονίζει η κ. Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαλινάκη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση