HomeΕΛΛΑΔΑΓια την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας

Για την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ ο Νίκος Δένδιας

H ανάρτησή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημέρωσα τους ομολόγους μου για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο», αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την εκλογή Μπάιντεν, η Αθήνα έχει εντοπίσει με ικανοποίηση μια σειρά δηλώσεων που δείχνουν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αρχίζουν να στρέφονται περισσότερο στην επιλογή «μαστίγιο» από ότι σε αυτήν του «καρότου». Ενδεικτικό το κοινό άρθρο των υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας όπου γινόταν αναφορά στην ανάγκη ΕΕ και ΗΠΑ να υιοθετήσουν κοινό τρόπο αντιμετώπισης των τουρκικών κινήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, αισιοδοξία προκάλεσε και η επιστολή Μπορέλ στον Νίκο Δένδια, με την οποίο ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής σημειώνει ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να εφαρμόσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση