HomeΕΛΛΑΔΑΒαρβιτσιώτης: Στην Ευρώπη έχει γεννηθεί ένα ισχυρό κύμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας

Βαρβιτσιώτης: Στην Ευρώπη έχει γεννηθεί ένα ισχυρό κύμα κατά της τουρκικής προκλητικότητας

«Θέλουν να δώσουν ένα τέλος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στην Ευρώπη έχει γεννηθεί ένα πολύ ισχυρό κύμα που θέλει να δοθεί ένα τέλος στην τουρκική προκλητικότητα», υποστήριξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι υψώνονται ολοένα και περισσότερες φωνές απέναντι στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η Τουρκία. «Πρέπει να γίνει σαφές από την Ευρώπη ότι δεν θα γίνει αποδεκτή αυτή η προκλητική συμπεριφορά», υπογράμμισε.

Βαρβιτσιώτης: Η λογική του κατευνασμού έχει αποτύχει

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι η λογική του κατευνασμού της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία έχει αποτύχει. «Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να έχει συμφέροντα σε μια ασταθή περιοχή. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αποκτήσει ένα ισχυρό γεωστρατηγικό ρόλο, τη δική της γεωστρατηγική αυτονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα των κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διαρκή διαπραγμάτευση, σε όλα τα επίπεδα, προσπαθώντας να διαμορφώσει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμαχία στην Ευρώπη».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση