HomeHL-9Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στο Ιπποκράτειο οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στο Ιπποκράτειο οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Από σήμερα πιάνουν δουλειά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίς το πρωί οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη που αποφάσισαν να βοηθήσουν εθελοντικά στην μάχη που δίνουν οι γιατροί με τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Οι δέκα νοσηλεύτριες πήραν την πρωτοβουλία να ταξιδέψουν από την Κρήτη στην Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει πιάσει «κόκκινο» καθώς ελάχιστες είναι οι ελεύθερες κλίνες στις ΜΕΘ.

Οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης στην Θεσσαλονίκη όπου τις υποδέχτηκαν με λουλούδια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και από σήμερα πιάνουν δουλειά. Μάλιστα, φτάνοντας με υπηρεσιακά οχήματα έξω από το Ιπποκράτειο, μία από αυτές έκανε το σήμα της νίκης. Θα παραμείνουν για έναν μήνα στο Ιπποκράτειο, με την πρωτοβουλία τους να χαιρετίζεται από τον Βασίλη Κικίλια.
koronoios-nosileytries-apo-kriti
Μάλιστα κι άλλοι νοσηλευτές από άλλες περιοχές της χώρας, θα ταξιδέψουν άμεσα για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί στο δύσκολο έργο που έχει το ιατρικό προσωπικό στην πόλη.

Το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς και έξι ακόμη νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής από το Αργος και τα Ιωάννινα, αντιστοίχως, αλλά και από τα Γρεβενά.

Τις νοσηλεύτριες των νοσοκομείων της Κρήτης που μετέβησαν εθελοντικά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας το έργο των συναδέλφων τους και τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται από την πανδημία, αποχαιρέτησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την Τετάρτη, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου.

20201118_180733

20201118_165333-01

Συνοδεύοντας την ομάδα ως το αεροσκάφος, η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τους ευχήθηκαν καλό ταξίδι, κουράγιο, υγεία και δύναμη για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, διαβεβαιώνοντας πως, θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους, όπως και σε κάθε επαγγελματία υγείας στην Κρήτη που αυτή την ώρα μάχεται κατά της διασποράς του Κορωνοιού Covid-19, στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι νοσηλεύτριες προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν την… μάχη με τον κορωνοϊό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για 10 συνολικά νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις ΜΕΘ που εθελοντικά ζήτησαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό με σκοπό να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς.

noshleytries

Οι τέσσερις από τις δέκα νοσηλεύτριες προσερχόμενες στο «Νίκος Καζαντζάκης» δήλωσαν στο cretapost «Ευχηθείτε μας καλή τύχη».

noshleytries-pagnh

noshleytries1

Διαφήμιση
Διαφήμιση