HomeΕΛΛΑΔΑΤην παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο Μπακογιάννης

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ ζήτησε ο Μπακογιάννης

Σε σχόλιό της στο Facebook χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» διαδηλωτές του ΚΚΕ. Σύμφωνα με το δήμαρχο, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ από τη θέση της αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής του δήμου Αθηναίων ζήτησε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μετά το σάλο που προκλήθηκε από σχόλιό της στο Facebook με το οποίο χαρακτήριζε «κατσαρίδες και τρωκτικά» διαδηλωτές του ΚΚΕ. Η κ.Έβερτ, σύμφωνα με το δήμαρχο, εξέφρασε την επιθυμία να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Σε δήλωση του ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι σέβεται την κυρία Έβερτ αλλά το θέμα «δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό» και προσθέτει: «Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής».

Το επίμαχο σχόλιο έγινε από την κ. Έβερτ κάτω από φωτογραφία με τους διαδηλωτές του ΚΚΕ στην Αμερικανική πρεσβεία: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι!».

Την παραίτηση της κ. Έβερτ ζήτησαν νωρίτερα οι δημοτικές παρατάξεις του Νάσου Ηλιόπουλου, του  Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Σοφιανού.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση