HomeΕΛΛΑΔΑΧατζηδάκης: Επιβράβευση της ενεργειακής πολιτικής η έκθεση της Κομισιόν

Χατζηδάκης: Επιβράβευση της ενεργειακής πολιτικής η έκθεση της Κομισιόν

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σημερινή έκθεση της Κομισιόν αποτελεί επιβράβευση της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης για το target model, τις ιδιωτικοποιήσεις και για την απελευθέρωση της αγοράς, αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει στην ανάρτησή του: «Η σημερινή έκθεση της Κομισιόν επιβράβευση με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο της ενεργειακής πολιτικής της Κυβέρνησης για το target model, τις ιδιωτικοποιήσεις και για την απελευθέρωση της αγοράς. Η άσφαιρη αντιπολίτευση πέφτει ακόμα μια φορά στο κενό».

Η Κομισιόν χαρακτηρίζει ως σημαντική μεταρρύθμιση που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, την ενεργειακή ασφάλεια και την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας την εφαρμογή του μοντέλου – στόχου (target model) στην αγορά ενέργειας από την 1η Νοεμβρίου. Κάνει επίσης αναφορά στην πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων, την πορεία απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και το master plan για τη στρατηγική μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών κ.α.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση