HomeHL-TOPΣτη Θεσσαλονίκη οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

Στη Θεσσαλονίκη οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στη «μάχη» με τον κορωνοϊό

«Ευχηθείτε μας καλή τύχη»-"Θερμή" υποδοχή στον αερολιμένα «Μακεδονία»-Προσέφεραν από ένα τριαντάφυλλο στην καθεμία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη. Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη,  οι οποίες πρόκειται να βοηθήσουν στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Οι δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο και αύριο το πρωί θα αρχίζουν να εργάζονται σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19, ενώ διαθέτουν εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κατά την υποδοχή των νοσηλευτριών στον αερολιμένα «Μακεδονία», όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο  του thestival.gr, ένας δημοσιογράφος προσέφερε από ένα τριαντάφυλλο στην καθεμία.

Σημειώνεται ότι και άλλοι νοσηλευτές από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας προσφέρθηκαν να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=osjA5YzaSZs&feature=emb_logo

Τις νοσηλεύτριες των νοσοκομείων της Κρήτης που μετέβησαν εθελοντικά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας το έργο των συναδέλφων τους και τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται από την πανδημία, αποχαιρέτησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σήμερα, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου.

20201118_180733

20201118_165333-01

Συνοδεύοντας την ομάδα ως το αεροσκάφος, η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τους ευχήθηκαν καλό ταξίδι, κουράγιο, υγεία και δύναμη για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, διαβεβαιώνοντας πως, θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους, όπως και σε κάθε επαγγελματία υγείας στην Κρήτη που αυτή την ώρα μάχεται κατά της διασποράς του Κορωνοιού Covid-19, στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έφτασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι νοσηλεύτριες προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να  δώσουν την… μάχη με τον κορωνοϊό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για 10 συνολικά νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις ΜΕΘ που εθελοντικά ζήτησαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό με σκοπό να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς.

noshleytries

Οι τέσσερις από τις δέκα νοσηλεύτριες προσερχόμενες στο «Νίκος Καζαντζάκης» δήλωσαν στο cretapost «Ευχηθείτε μας καλή τύχη».

noshleytries-pagnh

noshleytries1

Η υπόκλιση Κικίλια

Την είδηση για την εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτών της Κρήτης έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter.

Διαφήμιση
Διαφήμιση