HomeΚΡΗΤΗΤεράστια προβλήματα στον Κατσαμπά από τις πρόσφατες μονοδρομήσεις

Τεράστια προβλήματα στον Κατσαμπά από τις πρόσφατες μονοδρομήσεις

Τι ζητούν οι κάτοικοι από την δημοτική αρχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστια προβλήματα έχουν προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Κατσαμπά οι πρόσφατες μονοδρομήσεις στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι στα… κάγκελα καθώς, εκτός του ότι έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, δεδομένου πως έχει επιβαρυνθεί η περιοχή που έχει αρκετή κίνηση εξαιτίας της ύπαρξης των τεσσάρων σχολείων.

Μάλιστα, έστειλαν για μία ακόμα φορά ανοιχτή επιστολή προς την δημοτική αρχή προκειμένου να βρεθεί άμεσα μία λύση.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή των κατοίκων:

Όλοι εμείς οι κάτοικοι του Κατσαμπά και κυρίως όσοι κατοικούν στις οδούς Μιλήτου, Τριανδρίας κτλ μέχρι Καζαντζίδη ζούμε τον τελευταίο καιρό εφιαλτικές στιγμές.

Διαπιστώνουμε πως κάποιοι με ευκολία και χωρίς μελέτη, επιτόπιο έλεγχο αλλά κυρίως στον σεβασμό στην ποιότητα ζωής που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες, με μία απόφαση τους τα ανέτρεψαν όλα.

Πρόσφατα με τον πιο αρνητικό τρόπο ζούμε τις συνέπειες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου στον Κατσαμπά, διά του αποκλεισμού τμήματος της οδού Ξάνθου (διασταύρωση με Κάλβου μέχρι Ικάρου και μονοδρόμηση της οδού Κάλβου).

Η ενέργεια αυτή αναγκαστικά εξέτρεψε όλη την κίνηση των οχημάτων από Πατέλες, Αγία Αικατερίνη, Πόρο (μέσω Βιτσίου), Κηπούπολη κτλ, αναγκαστικά προς την οδό Μιλήτου, Τριανδρίας κτλ μέχρι Καζαντζιδη.

Η σύνδεση Ξάνθου και Μιλήτου, επιτυγχάνεται μπροστά από 42ο νηπιαγωγείο με μία παράνομη διανοιγμένη όπως – όπως ράμπα πλάτους όσο ένα αυτοκίνητο, ανηφορική και στις δύο κατευθύνσεις, χωρίς ορατότητα δηλαδη για κανένα από τους αντίθετα κινούμενους οδηγούς, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Το σημείο εκείνο (όπως όλος ο δρόμος) δεν διαθέτει πεζοδρόμιο ή διάβαση πεζών και με το δεδομένο της διέλευσης μαθητών των παρακείμενων σχολείων, αλλά και γονέν που πεζοί κατευθύνουν τα παιδιά τους στα δύο νηπιαγωγείω που ευρίσκονται στο σημείο, η πρόκληση ατυχήματος με θύμα πεζό είναι στατιστικά σίγουρη, σε όλο το μήκος των οδών αυτών, αλλά και στις διασταυρεώσεις (Σαχλαμπάνη και Καστοριάς).

Οι δρόμοι αυτοί στο μεγαλύτερο μήκος τους στερούνται βασικών υποδομών ελάχιστης ασφάλειας και σήμανσης (Σημάτων, διαβάσεων πεζών, πεζοδρομίων, ορατότητας, πλάτους) και ως εκ τούτου πέραν του ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν την όποια αποστολή τους έχει ανατεθεί, είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι για πρόκληση ατυχήματος μεταξύ οχημάτων, αλλά κυρίως μεταξύ πεζών.

Λόγω του μικρού πλάτους αλλά και της παντελούς απουσίας πεζοδρομίων, πεζοί και οχήματα βρίσκονται στο οδόστρωμα και η κατάσταση χειροτερεύει σε επικίνδυνο βαθμό, την περίοδο της σχολικής περιόδου, αφού οι υπόψη δρόμοι εξυπηρετούν το επί της οδού Ξάνθου γυμνάσιο και λύκειο, αλλά και στην συμβολή των οδών Ξάνθου και Μιλήτου νηπιαγωγεία και δημιουργούνται κατά τις ώρες αιχμής συνθήκες τραγικές, αφού πέραν των πεζών, μαθητών, γονέων κτλ τα διασταυρούμενα αυτοκίνητα αναγκαστικά θα πρέπει να βρουν τον κατάλληλο τόπο να σταματήσουν για να διευκολύνουν τα αντίθετα εισερχόμενα αυτοκίνητα.

Πέραν αυτών και λόγο αυτής της κατάστασης, η ποιότητα ζωής των κατοίκων των οποίων οι κατοικίες εφάπτονται στις οδούς αυτές, είναι πλέον υποβαθμισμένη σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί εκνευρισμό, συχνές φιλονικίες με διερχόμενους οδηγούς και γενικά έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση η οποία έχει μετατρέψει μία ήσυχη γειτονιά να έχει την επιβάρυνση μιας κεντρικής λεωφόρου, με ότι συνεπάγεται αυτό για την καθημερινότητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και πολλούς άλλους, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας η οποία δημιούργησε τα προβλήματα αυτά, μελετήστε από κοντά την διαμορφωθείσα κατάσταση και προκρίνετε λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν την επιβάρυνση.

Η λύση ενός προβλήματος σε μία περιοχή δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο που θα μεγαλώνει το πρόβλημα σε άλλη περιοχή, όπως έγινε στον Κατσαμπά.

Επίσης ζητούμε την μονοδρόμηση της οδού Μιλήτου με απαγόρευση εισόδου από την οδό Ξάνθου, για να εκτονωθεί η κατάσταση με παράλληλο άνοιγμα του τμήματος της οδού Ξάνθου για διευκόλυνση εξόδου των οχημάτων στην οδό Ικάρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση