HomeHL-9Ερευνα Opinion Poll: Ποιοι υπουργοί ξεχωρίζουν

Ερευνα Opinion Poll: Ποιοι υπουργοί ξεχωρίζουν

Τι συμβαίνει με την ηγεσία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πέντε πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και τα πρόσωπα που θα επιβληθούν στην αντιπολίτευση αποτυπώνονται σε έρευνα της Opinion Poll.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι πέντε πρώτοι υπουργοί είναι:

Βασίλης Κικίλιας: 24%

Νίκος Δένδιας: 23,50%

Τάκης Θεοδωρικάκος: 22,10%

Κυριάκος Πιερρακάκης: 20,10%

Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 17,10%

Πρόκειται για τους υπουργούς που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγω των ελληνοτουρκικών. Η έρευνα δημοσιεύεται στην εφημερίδα Political.

Δημοφιλείς υπουργοί – Συνολική παρουσία και έργο

ypourgoi-dimofileis-opinion-poll

Χωρίς αντίπαλο ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο σύνολο της κοινής γνώμης ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει κυρίαρχος καθώς συγκεντρώνει το 30,8% των προτιμήσεων στο ερώτημα «με ποιον ηγέτη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιο δυναμική πορεία», έναντι 12,2% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκεί ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 63,2%, έναντι 7,3% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

syriza-opinion-poll

Μάχη στη Χαριλάου Τρικούπη – Οι τρεις διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ

Στα εσωκομματικά της Χαριλάου Τρικούπη και στο ερώτημα αναφορικά με την ονοματολογία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τα αποτελέσματα αναδεικνύουν εκπλήξεις.

Στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος επιλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20,6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%. Έπονται ο Π. Γερουλάνος με 5,2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,6% και η Εύα Καϊλή με 3,2%, ενώ το 13,2% δήλωσε «Άλλος».

kinal-opinion-poll-1

Ωστόσο οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως επιθυμούν στην ηγεσία του κινήματος τον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 26,7%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,3% και η Φώφη Γεννηματά με 21%. Στη συνέχεια βρίσκονται ο Παύλος Γερουλάνος με 8%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,5% και η Εύα Καϊλή με 3%, ενώ το 6,3% δηλώνει «Άλλος». Μόνο το 6% δεν απάντησε.

Προβάδισμα 18,7% για τη ΝΔ

Παράλληλα, προβάδισμα 18,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,4% των προτιμήσεων στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, έναντι 18,2% του Αλέξη Τσίπρα.

prothesi-opinion-poll prwthypourgos-opinion-poll

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση