HomeΚΡΗΤΗΗ αγωνιστική κίνηση εκπαιδευτικών για τις συλλήψεις στο Ηράκλειο

Η αγωνιστική κίνηση εκπαιδευτικών για τις συλλήψεις στο Ηράκλειο

Ζητούν να ακυρωθούν τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ακύρωση των προστίμων που επιβλήθηκαν στην Κρήτη και την απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά με ανακοίνωση της η αγωνιστική κίνηση εκπαιδευτικών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πολύ πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν το βάρβαρο έργο τους, συλλαμβάνοντας δημοκράτες πολίτες που τηρούσαν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει το βάρβαρο κλίμα της άγριας αστυνομοκρατίας και καταστολής που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ σε όλες τις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης του αντιφασιστικού, αντιϊμπεριαλιστικού και αντιδικτατορικού αγώνα του λαού μας που κορυφώθηκε στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -ως καθαρόαιμος εκπρόσωπος της μαύρης δεξιάς πολιτικής και ως αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ξένων δυναστών του λαού (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ)- με πρόφαση τον κορωνοϊό, αποφάσισε να …τρίξει τα δόντια στον «εχθρό-λαό» και να του θυμίσει τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου, συνεχίζοντας με συνέπεια το κατασταλτικό έργο των πολιτικών προγόνων της και απαιτώντας από τον λαό ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ και Υποταγή.

Με πρόφαση την τήρηση τάχα των υγειονομικών μέτρων και με …αρχιστράτηγο της καταστολής το Χρυσοχοϊδη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να επιδείξει πολιτική σιδερένιας πυγμής στους ειρηνικούς διαδηλωτές που το μόνο που διεκδίκησαν ήταν η τήρηση του αναφαίρετου δικαιώματός τους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης του ηρωϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Έτσι, η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτα επανέφερε θεσμικά το καθεστώς του «απαγορεύομεν και διατάσσομεν», ακύρωσε το σύνταγμα και θέσπισε την απαγόρευση της συνδικαλιστικής και μαζικής δράσης και στη συνέχεια εξαπέλυσε τον κατασταλτικό μηχανισμό της στους ειρηνικούς και δημοκράτες διαδηλωτές, τις συλλογικότητες, τα κόμματα και τους μαζικούς φορείς που διεκδίκησαν το κερδισμένο με πολύχρονους αγώνες -και συνταγματικά πλέον κατοχυρωμένο- δικαίωμά τους να προασπίζονται τη μνήμη και τη δυναμική συλλογικών αγώνων της νεολαίας και του λαού για το ψωμί, τη μόρφωση, τη δουλειά, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη.

Για τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση της μαύρης δεξιάς πολιτικής επεδίωξε να μετατρέψει την ημέρα μνήμης και τιμής της ηρωϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε ΗΜΕΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό στις πλατείες, ρίχνοντας χημικά, επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ και επιβάλλοντας δυσβάσταχτα πρόστιμα σε όλους τους συλληφθέντες.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο στο κέντρο της πόλης και στην Πλατεία Ελευθερίας -που ήταν ο χώρος της προγραμματισμένης συγκέντρωσης πολλών φορέων και συλλογικοτήτων- τα ΜΑΤ έδειχναν πολύ παραστατικά ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της δεξιάς κυβέρνησης. Μάλιστα, πολύ πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν το βάρβαρο έργο τους, συλλαμβάνοντας δημοκράτες πολίτες που τηρούσαν με ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα, αλλά και ανυποψίαστους περαστικούς(!), με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να φθάσουν τους 145!!

Έτσι, το βράδυ της 17ΗΣ Νοέμβρη του 2020 στο Ηράκλειο ήταν πρωτόγνωρο ως προς την έκταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, θυμίζοντας το αντίστοιχο του Νοέμβρη του ‘73 και αναδεικνύοντας ξανά το υπόγειο νήμα που συνδέει την πολιτική του ανοιχτού και απροκάλυπτου φασισμού με εκείνη του συγκαλυμμένου και καμουφλαρισμένου.

Πόθος βαθύς και σταθερός της δεξιάς της ΝΔ, όπως και όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, είναι να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ το ιδεολογικό και πολιτικό φορτίο του Πολυτεχνείου και να σβήσει από τη μνήμη του λαού το ζωντανό και διαχρονικό του μήνυμα του.

Όμως το Πολυτεχνείο ζει στη μνήμη και την ψυχή του λαού, ζει στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του, καθοδηγεί την πάλη του και θα αντέχει στο χρόνο ως ζωοδότρα πηγή άντλησης των πιο όμορφων και υψηλών αξιώσεων του λαού μας.

· ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

· ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

· ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

· ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση