HomeHL-9Κρήτη: Εκατοντάδες προσαγωγές και πρόστιμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κρήτη: Εκατοντάδες προσαγωγές και πρόστιμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τέσσερις συλλήψεις στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εκατοντάδες προσαγωγές προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί της Κρήτης για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί και προχώρησαν σε εκατοντάδες προσαγωγές.

Συγκεκριμένα 127 προσαγωγές έγιναν στην Κρήτη εκ των οποίων οι 4 συλλήψεις ενώ επιβλήθηκαν 115 διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων αλλά και τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ σε κάποιους επιβλήθηκαν πρόστιμα και για η χρήση μάσκας.

Στο Ηράκλειο οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης και προχωρούσαν σε ελέγχους. Στόχος ήταν να μην πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα για τις 6 το απόγευμα πορεία, στο πλαίσιο των μέτρων για τις συναθροίσεις και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 69 προσαγωγές, ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Τι έγινε σε Ρέθυμνο και Χανιά

Ισχυρές όμως αστυνομικές δυνάμεις και στο κέντρο των Χανίων, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο.

Οργανώσεις και πρωτοβουλίες της πόλης των Χανίων, αλλά και οι απλοί πολίτες που προσυγκεντρώθηκαν στην οδό Νικηφόρου Φωκά δεν ξεκίνησαν πραγματοποιώντας μικρή πορεία μέχρι τη γωνία Κοραή και Ελ. Βενιζέλου.

poreia_17noemvri1-2

Ακούστηκαν κάποια συνθήματα ενώ τελικά η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ομαλά περίπου στις 19.00.

Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 51 προσαγωγές ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

(Φωτογραφίες zarpanews)

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στο Ρέθυμνο ενώ έγιναν και συλλήψεις συγκεντρωμένων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων όπως αναφέρει το goodnet.gr έπεσαν και δακρυγόνα.

poreia-3

Πλην ορισμένων που αποχώρησαν όταν οι αστυνομικοί τους είπαν να φύγουν γιατί αλλιώς θα τους συλλάμβαναν και θα τους επέβαλαν πρόστιμο, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Α.Δ. Ρεθύμνου.
125993074_375345746855560_6880651301712094410_n

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς την περιοχή της Καλλιθέας, σε αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση απο εκείνη της συγκέντρωσης στην οποία είχαν καλέσει στο δημαρχείο μέλη της ΑΔΕΔΥ.
poreia

Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 51 προσαγωγές ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης

• 50 άτομα, την 17.20 ώρα στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία του Ενετικού Λιμένα, στην οδό Νικηφόρου Φωκά και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά από λίγο αποχώρησαν ειρηνικά.

Επιβλήθηκαν 9 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και πραγματοποιήθηκαν 7 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων.

• 70 άτομα, την 15.00 ώρα στο Ρέθυμνο, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Θεοτοκοπούλου – Πορτάλιου (περιοχή Καλλιθέας) και εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πραγματοποίηση πορείας.

Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 51 προσαγωγές ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

• Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 69 προσαγωγές, ενώ επιβλήθηκαν 53 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, με αποτέλεσμα την αποτροπή πραγματοποίησης συγκέντρωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση