HomeHL-TOPΔεκάδες…προληπτικές προσαγωγές στο Ηράκλειο με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνίου

Δεκάδες…προληπτικές προσαγωγές στο Ηράκλειο με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνίου

Δεν πραγματοποιήθηκε πορεία- Τι έγινε σε Χανιά και Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα στο κέντρο στο Ηράκλειο λίγο πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι…προληπτικές αυτές προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ cretapost, ήταν περίπου 50, με τα νεαρά αυτά άτομα, να μεταφέρονται κατά ομάδες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα που αφορούν στις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων αλλά και τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ σε κάποιους επιβλήθηκαν πρόστιμα και για η χρήση μάσκας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή στο κέντρο του Ηρακλείου με στόχο να μην πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, πορεία, στο πλαίσιο των μέτρων για τις συναθροίσεις και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Τελικώς η πορεία δεν πραγματοποιήθηκε.

Τι έγινε σε Ρέθυμνο και Χανιά

Ισχυρές όμως αστυνομικές δυνάμεις  και στο κέντρο των Χανίων, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο.

Οργανώσεις και πρωτοβουλίες της πόλης των Χανίων, αλλά και οι απλοί πολίτες που προσυγκεντρώθηκαν στην οδό Νικηφόρου Φωκά δεν ξεκίνησαν πραγματοποιώντας μικρή πορεία μέχρι τη γωνία Κοραή και Ελ. Βενιζέλου.

poreia_17noemvri1-2

Ακούστηκαν κάποια συνθήματα ενώ τελικά η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ομαλά περίπου στις 19.00.

(Φωτογραφίες zarpanews)

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στο Ρέθυμνο ενώ έγιναν και συλλήψεις συγκεντρωμένων με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων όπως αναφέρει το goodnet.gr έπεσαν και δακρυγόνα.

poreia-3

Πλην ορισμένων που αποχώρησαν όταν οι αστυνομικοί τους είπαν να φύγουν γιατί αλλιώς θα τους συλλάμβαναν και θα τους επέβαλαν πρόστιμο, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην Α.Δ. Ρεθύμνου.
125993074_375345746855560_6880651301712094410_n

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς την περιοχή της Καλλιθέας, σε αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση απο εκείνη της συγκέντρωσης στην οποία είχαν καλέσει στο δημαρχείο μέλη της ΑΔΕΔΥ.
poreia

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση