HomeHL-GreeceΠολυτεχνείο: 7 προσαγωγές-Συνελήφθη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Πολυτεχνείο: 7 προσαγωγές-Συνελήφθη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Oδηγούσε ΙΧ γεμάτο καδρόνια και μάσκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εφαρμογή με προελέγχους και προσαγωγές είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές, ενώ συνελήφθη ο Κώστας Γουρνάς του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αστυνομικοί που διενεργούν ελέγχους σταμάτησαν ύποπτο ΙΧ, το οποίο οδηγούσε ο Κώστας Γουρνάς και ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ΙΧ για έλεγχο στην οδό Σταδίου, στο ύψος του αγάλματος του Κολοκοτρώνη.

Παράλληλα το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό υπόπτων.

Οσα βρέθηκα μέσα στο ΙΧ που σταμάτησε για έλεγχο η ΕΛ.ΑΣ.

newelas-polytexneio-ix-maskes-kontaria-8 elas-polytexneio-ix-maskes-kontaria-11 elas-polytexneio-ix-maskes-kontaria-10 elas-polytexneio-ix-maskes-kontaria-9 elas-polytexneio-ix-maskes-kontaria-5 elas-polytexneio-ix-maskes-kontaria-1

Φρούριο η Αθήνα -Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή επεισοδίων

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχεδιάσει «τετράγωνα ασφαλείας». Το πρώτο είναι στο Πολυτεχνείο: Από Ομόνοια έως Αλεξάνδρας ή Αγίου Μελετίου, σίγουρα κλειστά από 8:00 έως 11:00, όταν καταθέτουν στεφάνια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντιπροσωπείες και επίσημοι.

Και το δεύτερο στην Αμερικανική Πρεσβεία: Από Χίλτον έως κόμβο Θων (Αλεξάνδρας και Κηφισίας), Πάρκο Ελευθερίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα σε απολύτως νόμιμο πλαίσιο, ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων στο Πολυτεχνείο, με στόχο την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της σημερινής επετείου του Πολυτεχνείου, που θα είναι διαφορετική από τις άλλες χρονιές, λόγω της πανδημίας.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση