HomeCity Guide«Στο Μύλο» από το Θέατρο Κρήτης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

«Στο Μύλο» από το Θέατρο Κρήτης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η θεατρική παράσταση «Στο Μύλο» έρχεται από το Θέατρο Κρήτης στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts  & Culture,  την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στις 21:15.

Την On line πρεμιέρα της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

https://youtu.be/SS4F0z4pQ7I

Πρόκειται για την ηθογραφική κωμωδία της Σητειακής συγγραφέως Ρούλας Ορφανουδάκη, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μπαλαμούτσου.  Στο δωμάτιο ενός νερόμυλου, στην Κρήτη μιας άλλης εποχής, διαδραματίζεται η ζωή της Ζαμπίας και του Στεφανή (μυλωνάς).  Εκεί καταφθάνουν φίλοι και συγχωριανοί και μέσα από την κωμική πλευρά των διαλόγων (ηθογραφία) αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κρητικών.  Οι παρεξηγήσεις εναλλάσσονται με τις εξηγήσεις και τα καλά κρυμμένα μυστικά αναδύονται επιτέλους λυτρωτικά στο φως.

Η κρητική (Σητειακή) ντοπιολαλιά και οι διάσπαρτες νότες της κρητικής μουσικής θα κάνουν τους παλιούς να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν.

Παίζουν: Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης, Σέβη Χρηστάκη, Τάσος Καϊσαρλής, Λίτσα Χριστουλάκη Αντώνης Βούρλος, Μαρία Λιαδάκη, Κυριάκος Κορόγιαννης, Πόπη Λουλουδάκη, Ντίνα Μπαλμπακάκη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μπαλαμούτσος

Σκηνικά: Μανούσος Μαυροφοράκης

Φώτα- Ήχος: Άννα Παπαδάκη

Τηλεσκηνοθεσία-Μοντάζ-Τrailer: Μαρία Παπαδάκη

Διεύθυνση φωτογραφίας- Οπερατέρ: Βασίλης Φλουρής

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» του Heraklion Arts & Culture.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:

https://youtu.be/iNmxEzeC_0A

Διαφήμιση
Διαφήμιση