HomeHL-9Εκτακτή ενίσχυση: Κλείδωσε η απόφαση, ποιοι θα λάβουν και πόσα χρήματα

Εκτακτή ενίσχυση: Κλείδωσε η απόφαση, ποιοι θα λάβουν και πόσα χρήματα

Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις της έκτακτης ενίσχυσης σε νοικοκυριά, που κρίθηκε ότι δεν στηρίχθηκαν επαρκώς από το Μάρτιο ως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη- πιθανώς η τελική- του οικονομικού επιτελείου με το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και το μόνο που απομένει είναι κάποιες τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για να «κλειδώσει» η ενίσχυση. Με δεδομένο ότι για τους μακροχρόνια ανέργους έχει ήδη ανακοινωθεί εφάπαξ επιδότηση με 400 ευρώ, το βάρος θα πέσει σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κι επαγγελματίες.

«Μέρισμα υπάρχει όταν έχεις πλεόνασμα. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πλεόνασμα, συνεπώς πρόκειται για μια έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση» τονίζει αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, επιχειρώντας να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών.

Τα ποσά που θα λάβουν εργαζόμενοι σε αναστολή με μισθό 800 ευρώ

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι η συμμετοχή του Κρατικού Προϋπολογισμού, στα Δώρα Χριστουγέννων των εργαζομένων σε αναστολή, θα υπολογιστεί με βάση τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή τον πραγματικό μισθό που έλαβαν την περίοδο της αναστολής και όχι τον ονομαστικό τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, η μεγάλη μάζα των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή κινούνται κάτω από τα 800 ευρώ, ενώ πολλοί από αυτούς εργάζονται με μερική απασχόληση, συνεπώς θα λάβουν τελικά μεγαλύτερο Δώρο Χριστουγέννων.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή από τον Αύγουστο, θα λάβει:

Δώρο Χριστουγέννων 319,30 ευρώ από τον εργοδότη του για το διάστημα Μαϊου- Ιουλίου, υπολογισμένο επί του ονομαστικού μισθού των 800 ευρώ

Δώρο Χριστουγέννων 356 ευρώ από το Κρατικό Προϋπολογισμό για το διάστημα Αυγούστου- Δεκεμβρίου, υπολογισμένο επί του πραγματικού μισθού των 534 ευρώ

Συνολικά, το Δώρο του, φτάνει στα 675,30 ευρώ αντί των 833,33 ευρώ που θα έπαιρνε αν δεν είχε ανασταλεί η σύμβαση του, ωστόσο αυτή η διαφορά των 158,03 ευρώ υπερκαλύπτεται από τα 266 ευρώ που θα λάβει το Δεκέμβριο ως έκτακτη αύξηση στην ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ για το Νοέμβριο (το περιβόητο «800άρι»).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση