HomeHL-GreeceΣτΕ: «Οχι» στις συγκεντρώσεις -Απέρριψε το αίτημα Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

ΣτΕ: «Οχι» στις συγκεντρώσεις -Απέρριψε το αίτημα Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

Απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων τεσσάρων ατόμων και άνω

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To ΣτΕ απέρριψε τα αιτήματα για ανάκληση των απαγορευτικών μέτρων για τις πορείες και τις συναθροίσεις ενόψει Πολυτεχνείου.

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του ΜέΡΑ25 να «παγώσει» την ισχύ της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που προβλέπει την καθολική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων τεσσάρων ατόμων και άνω εν όψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πριν από λίγο η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ, απέρριψε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19. Έτσι, η επίμαχη απόφαση της Αστυνομίας διατηρείται σε ισχύ, και με τη βούλα του ΣτΕ απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, εκτός από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, είχαν προσφύγει σήμερα η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη και δύο πολίτες, ζητώντας την ακύρωση, την αναστολή και την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων με το σκεπτικό ότι παραβιάζεται το άρθρο 11 του Συντάγματος, που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και ευρωπαϊκή νομολογία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση