HomePost ItΣτην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

Στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης

Eνημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας – ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου επισκέφτηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρη Μαμουλάκη, με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

 

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με μέλη του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους, άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και σε δήλωσή του ανέφερε: «Επισκέφτηκα σήμερα την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου, μια μονάδα που επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, με σκοπό να έρθω σε άμεση επαφή με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, να ακούσω τις αγωνίες του και να πληροφορηθώ για όλα τα δεδομένα λειτουργίας της μονάδας.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται στήριξη. Οι ΤΟ.Μ.Υ. έδωσαν άλλο περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας και είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ενίσχυση αυτής της βαθμίδας περίθαλψης, μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να στελεχώσει επαρκώς τις μονάδες με μόνιμο προσωπικό, να καλύψει τα σημαντικά κενά που υπάρχουν, να αναβαθμίσει τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική η συμβολή τους στην υγειονομική θωράκιση της κοινωνίας μας.

Με στόχο να παραμείνουμε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας, προτίθεμαι να αναδείξω αυτά τα θέματα και με ανάλογη Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι επισκέπτες των ΤΟ.Μ.Υ., αντιμετωπίζουν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση