HomeHL-9Kαραντίνα για περισσότερους από 10 γιατρούς και νοσηλευτές σε νοσοκομείο της Κρήτης

Kαραντίνα για περισσότερους από 10 γιατρούς και νοσηλευτές σε νοσοκομείο της Κρήτης

Από κρούσμα που έφτασε στο νοσοκομείο και αρχικά ήταν αρνητικό αλλά αποδείχθηκε θετικό στη συνέχεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σε καραντίνα μπήκαν 10 τουλάχιστον άτομα που προέρχονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και γιατροί των κλινικών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Αιτία ήταν περιστατικό κορονοϊού που έφτασε στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το anatolh.com, είναι πως δεν αξιολογήθηκε ολοκληρωμένα η κατάστασή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή νοσηλευτών και γιατρών στο περιστατικό ως κανονικό περιστατικό των ΤΕΠ. Συνεπώς, όλοι οι εμπλεκόμενοι υγειονομικοί έπρεπε να μπουν – όταν επιβεβαιώθηκε το κρούσμα – σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένος άνδρας, κάτοικος Αγίου Νικολάου έφτασε με πυρετό στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Το πρώτο τεστ που του έγινε ήταν γρήγορο (rapid test) και ήταν αρνητικό.

Όμως στη συνέχεια κι αφού είχε καταγράψει σημαντικό χρόνο παραμονής ήρθε το κανονικό τεστ για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για κρούσμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 6 ή 7 νοσηλευτές και 4 – 5 γιατρούς.

Συνεπώς η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί προβληματική διαχείριση, αλλά κυρίως γεννά ερωτηματικά για το πώς θα λειτουργήσει το νοσοκομείο σε τόσο κρίσιμες στιγμές όταν χάνει τόσα στελέχη.

Να σημειωθεί πως τα rapid test είναι απολύτως έγκυρα μόνο στο θετικό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει το κρούσμα.

Το αρνητικό αποτέλεσμα, συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι ψευδώς αρνητικό. Άλλωστε, τα rapid test έχουν ως σκοπό να επιβεβαιώσουν σε άμεσο χρόνο, τα σίγουρα κρούσματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση