HomeHL-GreeceΠΟΕΔΗΝ : Εξαντλήθηκαν οι αντοχές του ΕΣΥ

ΠΟΕΔΗΝ : Εξαντλήθηκαν οι αντοχές του ΕΣΥ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζει, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι  «χθες το νοσοκομείο Παπανικολάου, ξεκίνησε την εφημερία του με 37 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ στα 37 κρεβάτια που διέθετε», ενώ γεμάτες είναι και οι 3 κλίνες, που προέκυψαν από την μετατροπή χειρουργικών αιθουσών σε ΜΕΘ.

«Γεματη είναι η ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ με 32 ασθενείς, ενώ η αίθουσα ανάνηψης μετατρέπεται σε ΜΕΘ 5 κλινών» αναφέρει και προσθέτει ότι «στο Ιπποκράτειο θα λειτουργήσουν 6 ακόμη κλίνες από μετατροπή χειρουργικών αιθουσών και 7 κλίνες είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στο Γεννηματάς».

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι οι ΜΕΘ αυτές λειτουργούν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εξαντλήθηκαν οι αντοχές του συστήματος και τώρα χρησιμοποιούνται οι εφεδρείες».

Ο ίδιος, χαρακτηρίζει πολύ επικίνδυνες εως αδύνατες τις αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών με κοροναϊο, προσθέτοντας ότι «Πολλοί ασθενείς καταλήγουν πια εκτός ΜΕΘ».

Γεμάτες ΜΕΘ και μετακινήσεις προσωπικού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, και στην Αττική γεμίζουν οι ΜΕΘ και για να λειτουργήσουν μετακινείται προσωπικό από κέντρα υγείας και άλλα νοσοκομεία.

Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση με τα κρεβάτια ΜΕΘ έχει ως εξής:

ΣΙΜΑΝΟΓΛΕΙΟ έχει πληρότητα  14 στα 14

ΕΛΠΙΣ έχει πληρότητα 6 στα 6

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ πληρότητα 10 στα 11

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ πληρότητα  24 στα 28,

ΣΩΤΗΡΙΑ πληρότητα 45 στα 79,

ΝΙΜΙΤΣ πληρότητα 4 στα 4,

Νοσοκομείο ΒΟΥΛΑΣ πληρότητα 12 στα 12,

ΘΡΙΑΣΙΟ πληρότητα  7 στα 8,

ΑΤΤΙΚΟ πληρότητα  17 στα 23

Μεγάλη είναι η διασπορά του κοροναϊού και στη Λάρισα, όπου οι ΜΕΘ γέμισαν παρά τις νέες κλίνες. Ενδεικτικά  στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι γεμάτα 11 από τα 12 κρεβάτια και στο Γενικό 20 στα 20.

«Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει» σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο και στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου η μία στις τρεις εισαγωγές είναι περιστατικά κοροναϊού. Μάλιστα η ΜΕΘ 12 κλινών λειτούργησε πριν λίγες ημέρες και νοσηλεύει 11 διασωληνωμένους.

«Εάν πάμε έτσι σε 10 ημέρες ημέρες θα έχει ηττηθεί το σύστημα από τον κοροναϊό» επαναλαμβάνει ο κ. Γιαννάκος τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και χρήσης μάσκας.

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση