HomeHL1-CultureΗ ταινία του Αντρέι Κοντσαλόφσκι «Αγαπητοί σύντροφοι» προτάθηκε για Oσκαρ

Η ταινία του Αντρέι Κοντσαλόφσκι «Αγαπητοί σύντροφοι» προτάθηκε για Oσκαρ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Κοντσαλόφσκι «Αγαπητοί σύντροφοι» προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής για τα Όσκαρ, Βλαντίμιρ Μενσόφ.

Η ταινία του Κοντσαλόφσκι έχει ως θέμα την ειρηνική διαδήλωση εργατών στην πόλη Νοβοτσερκάσκ το 1962, εναντίον των οποίων ο στρατός άνοιξε πυρ, με συνέπεια να σκοτωθούν 26 διαδηλωτές και να τραυματισθούν περισσότεροι από 80. Το τραγικό αυτό γεγονός είχε αποσιωπηθεί με εντολή των σοβιετικών αρχών και παρέμενε μυστικό έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Βίντεο: Η μαυρόασπρη δραματική ταινία του Κοντσαλόφσκι

https://www.youtube.com/watch?v=0GC5zF2B1QM&feature=emb_title&ab_channel=TheUpcoming

Η μαυρόασπρη δραματική ταινία του Κοντσαλόφσκι (με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Γιούλια Βισότσκαγια), η οποία πήρε το ειδικό βραβείο των κριτών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, άρχισε να προβάλλεται στους ρωσικούς κινηματογράφους από χθες, 12 Νοεμβρίου.

Η σιωπή μια από τις καλύτερες αντιδράσεις στην ταινία του Κοντσαλόφσκι

Ο Αντρέι Κοντσαλόφσκι αναφερόμενος στο πώς αντέδρασε το κοινό που είδε την ταινία, είπε ότι μια από τις καλύτερες αντιδράσεις του ήταν η σιωπή που κυρίευσε τους θεατές αφότου είδαν την ταινία.

Ο γνωστός Ρώσος σκηνοθέτης, αναφερόμενος στην πρόταση που έγινε για την ταινία του, είπε ότι σέβεται τη γνώμη των Ρώσων συναδέλφων του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι κατέληξαν σε αυτήν την πρόταση επειδή γεννήθηκαν στη Σοβιετική Ένωση και γνωρίζουν τι σημαίνει Σοβιετική Ένωση.

Η Δύση «δεν γνωρίζει τι σημαίνει Σοβιετική Ένωση»

Ωστόσο, εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα μπορεί το κοινό της Δύσης να συγκινηθεί από το θέμα της ταινίας, καθώς δεν γνωρίζει τι σημαίνει Σοβιετική Ένωση και Ρωσία. «Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η ταινία θα μπορέσει να συγκινήσει εκείνους τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι είναι Σοβιετική Ένωση και Ρωσία. Ας ελπίσουμε ότι θα τους συγκινήσει», δήλωσε ο Κοντσαλόφσκι.

Ο Κοντσαλόφσκι έχει επανειλημμένα βραβευθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με τον Ασημένιο Λέοντα για τις ταινίες του «Οι λευκές νύχτες του ταχυδρόμου Αλεξέι Τριαπίτσιν» (2014) , «Ο παράδεισος» (2016), καθώς και για την ταινία του «Το σπίτι των ηλιθίων» (2002).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση