HomeΕΛΛΑΔΑΠέτσας: «Πότε και σε ποιους θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα»

Πέτσας: «Πότε και σε ποιους θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα»

«Περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τον κορωνοϊό, το εμβόλιο, αλλά και το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», υπογράμμισε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο κι άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών. Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο.

Ο κ. Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι τα άτομα με αναπηρία, αλλά και οι ευάλωτες ομάδες, εξαιρούνται κάθετα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Συμπλήρωσε δε πως ακόμα και μετά τις 21:00 οι βοηθοί των ατόμων με αναπηρία, θα μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό 4 μέσω sms.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, προέβλεψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά θα ενισχυθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Ενώ σε ότι αφορά τα σχολεία παρέπεμψε στις δηλώσεις που θα γίνουν το μεσημέρι από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Σε ότι αφορά τον εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα απαγορευτεί φέτος και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση