HomeHL-WorldΒρετανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και πρωτεργάτης του Brexit

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και πρωτεργάτης του Brexit

Ντόμινικ Κάμινγκς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο πανίσχυρος και πολυσυζητημένος σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε αμέσως αφού αποφάσισε να μην παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τα Χριστούγεννα, ανέφεραν πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο Ντομ Κάμινγκς έφυγε για τα καλά από το Νο 10 απόψε, αφού αποφάσισε να μην μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα», ανέφερε στο Twitter ο πολιτικός σχολιαστής του Times Radio, Τομ Νιούτον Νταν.

Λίγο αργότερα, η ίδια πληροφορία μεταδόθηκε από το BBC και το Sky News. Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία αυτήν.

Δύο αποχωρήσεις από την Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Κάμινγκς έφυγε από την Ντάουνινγκ Στριτ μεταφέροντας ένα κουτί, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με το BBC από την Ντάουνινγκ Στριτ αποχώρησε και ο διευθυντής επικοινωνίας Λι Κέιν.

Η πολιτική αναλυτής του BBC, Λάουρα Κουένσμπεργκ, σχολιάζει πως η αποχώρηση αυτή επισπεύσθηκε καθώς προκαλούσε «εκνευρισμό στην ομάδα», έπειτα από μια «δύσκολη εβδομάδα».

Η ίδια μιλά για εντάσεις μεταξύ των «συνιστωσών» εντός της κυβέρνησης, που παρότι έμοιαζε με βραδύκαυστη βόμβα εν τέλει εξερράγη πολύ πιο γρήγορα. Οι δύο άνδρες που αποχωρούν από την κυβέρνηση εργάστηκαν μαζί στην καμπάνια υπέρ του Brexit κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Οργή πολιτών εναντίον του Ντομινίκ Κάμινγκς

Θυμίζουμε πως ο Ντομινίκ Κάμινγκς εν μέσω lockdown, ταξίδεψε τον περασμένο Μάρτιο 400 χλμ από το Λονδίνο στη βόρεια πόλη Ντέραμ με τον τετράχρονο γιο του και τη σύζυγό του, που ήταν άρρωστη, ύποπτη με Covid-19 εκείνη τη στιγμή, για να είναι κοντά σε συγγενείς.

Ο ίδιος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το ταξίδι, και για ένα άλλο που έκανε για να ελέγξει όπως είπε τα μάτια του για την ικανότητα οδήγησής του, αφού αρρώστησε. Η βρετανική αστυνομία είπε ότι ενδέχεται ο σύμβουλος του Τζόνσον να παραβίασε τους κανόνες lockdown.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση