HomeΕΛΛΑΔΑΤηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη σε Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

Τηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη σε Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

Ξεχάστε την πορεία, θα συλληφθούν όσοι το επιχειρήσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία δεν θα πραγματοποιηθεί, για λόγους δημόσιας υγείας.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισής της, τόσο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το ΚΚΕ προανήγγειλαν τη συμμετοχή των κομμάτων τους στην πορεία, με ολιγομελείς αντιπροσωπείες και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη σε Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο

Σήμερα στις 16:00 το απόγευμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να ενημερωθεί για τις βλέψεις του κόμματός του αναφορικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ακολούθησαν επικοινωνίες και με τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο υπουργός τόνισε στον αρχηγό του ΜέΡΑ25 ότι το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό όλη την ημέρα και πως, αν ολιγομελής αντιπροσωπεία του κόμματος θελήσει να κάνει κατάθεση στεφάνου, θα υπάρξει η δυνατότητα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από συνεννόηση με τις αστυνομικές Αρχές. Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε από τον κ. Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr τα στελέχη του ΜέΡΑ25 στον πρωινό καφέ στην Μαυροματαίων είχαν ήδη καταλήξει στην απόφαση ότι οι αρχικές βλέψεις για πορεία 60-70 ατόμων δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη ο κ. Βαρουφάκης, αποφασίστηκε η πορεία να γίνει από 9μελή αντιπροσωπία τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την αντιπροσωπεία θα αποτελούν οι 7 βουλευτές Νομού Αττικής , ο Συντονιστής της ΚΕ, και ένας εκπρόσωπος της Νεολαίας. Σημειώνεται ότι ήδη το ΜέΡΑ25 έχει ενημερώσει τα μέλη του να μην κατέβουν στην πορεία μαζί με την αντιπροσωπεία του κόμματος.

Η άρνηση Χρυσοχοΐδη και η εναλλακτική Βαρουφάκη

Ομως, και σ’ αυτήν την πρόταση ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κάθετος, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού οι αστυνομικές Αρχές δεν θα κλείσουν την κυκλοφορία. Τότε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε πως σ’ αυτή την περίπτωση η αντιπροσωπεία του κόμματος θα πορευτεί στο πεζοδρόμιο, με αποστάσεις, και θα τερματίσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Προαναγγελία σύλληψης βουλευτών

Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν και ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τόσο ο εισαγγελέας, όσο και η αστυνομία θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να συλλάβουν όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση, ακόμα δηλαδή και τους ίδιους του βουλευτές που θα συμμετάσχουν στην πορεία.

Πάντως, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, το ΜέΡΑ25 την 17η Νοεμβρίου θα βρεθεί με την 9μελή του αντιπροσωπεία στο Πολυτεχνείο, αφού ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως με το τηλεφώνημα του κ. Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώθηκε για τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη κίνηση, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό «για την τηλεφωνική προαναγγελία σύλληψης βουλευτών που ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση