HomeΕΛΛΑΔΑΓιατρός «μαϊμού»: Χορηγούσε σε καρκινοπαθή ενδοφλεβίως βότανα

Γιατρός «μαϊμού»: Χορηγούσε σε καρκινοπαθή ενδοφλεβίως βότανα

Του έταζε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού, «Νίκου Κόντου», όπως συστηνόταν στους ασθενείς, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες.

Το κατηγορητήριο εναντίον του ανθρώπου που φέρεται να «έπαιξε» με τις ζωές δεκάδων ασθενών, οδηγώντας κάποιους απ’ αυτούς στον θάνατο και κάποιους άλλους σε επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης υγείας τους, διευρύνεται συνεχώς και, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Αρχών, η παράνομη δράση του συνδέεται με τον θάνατο συνολικά 12 ασθενών και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμη περισσότερων.

Το iefimerida.gr φέρνει στο «φως» μία νέα υπόθεση που έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία που έχει συνταχθεί εις βάρος του Νικόλαου Κοντοστάθη και αποκαλύπτει ότι ο υποδυόμενος για χρόνια τον γιατρό κατηγορούμενος δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού δεν δίσταζε να ξεγελά με μαντζούνια καρκινοπαθείς ακόμη και τελικού σταδίου.

Σε ρόλο ιατρού-ογκολόγου μεγάλων ερευνητικών κέντρων του εξωτερικού

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Β.Μ που το 2015, όταν γνώρισε τον «Δρ. Κόντος», έπασχε από καρκίνο τέταρτου σταδίου στους πνεύμονες, τα νεφρά, τα επινεφρίδια και τον δεύτερο σπόνδυλο, ασθένεια η οποία διαγνώστηκε το ίδιο έτος. Ο Κοντοστάθης, χρησιμοποιώντας τους καλούς τρόπους του που δεν πρόδιδαν την πραγματική του ταυτότητα, τον Απρίλιο του 2015, συστήθηκε στον εν λόγω ασθενή ως γιατρός με ειδίκευση στην ογκολογία.

Σε μια προσπάθεια να πείσει για την επαγγελματική ψευδή του ιδιότητα ως γιατρός, μία από τις πολλές που χρησιμοποιούσε σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, έπεισε τον ασθενή ότι έχει θητεύσει και προέρχεται από μεγάλα εναλλακτικά, ερευνητικά κέντρα καταπολέμησης του καρκίνου στο εξωτερικό. Εμφανιζόμενος μάλιστα και ως μέλος του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού κέρδισε την εμπιστοσύνη του «υποσχόμενος σ’ αυτόν τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του σε ποσοστό 80% (!) και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής του αν ακολουθούσε το προτεινόμενο απ’ αυτόν θεραπευτικό σχήμα να διακόψει την προτεινόμενη επιστημονικά ενδεδειγμένη και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ιατρικής επιστήμης, αποτελούμενη από χημειοθεραπείες κ.λ.π. και να ακολουθήσει ως αποτελεσματικότερη τη θεραπεία που του σύστησε υπό την ως άνω ψευδή ιατρική ιδιότητα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έδινε βότανα και άγνωστες ουσίες ενδοφλεβίως για τον καρκίνο

Η θεραπεία που πρότεινε ο ψευτογιατρός, «Νίκος Κόντος», αποτελούνταν από βότανα και σκευάσματα με ουσίες άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης που χορηγούσε, όπως διατεινόταν, προς ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς. Κάποιες απ’ αυτές τις ουσίες, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, χορήγησε και ενδοφλεβίως πείθοντας τον Β.Μ., όπως και δεκάδες άλλους, να ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Θεραπεία που δεν αποτελούσε την ενδεδειγμένη, αφού τα σκευάσματα ήταν παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή καταπόνησε και αποδυνάμωσε τον οργανισμό του ασθενούς και τις φυσικές του άμυνες και οδήγησε στην αποστέωσή του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Κοντοστάθης, πείθοντας για την ιδιότητά του και για τις ιατρικές του γνώσεις και θεραπευτικές προσεγγίσεις, μετέτρεψε τον ασθενή σε «πειθήνιο όργανό» του, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγο καιρό η κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύσει δραματικά.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Ο ασθενής ακολούθησε καλόπιστα, πεπλανημένα και ανύποπτα τη μέθοδο θεραπείας (σ.σ. του Κοντοστάθη), παραμένοντας έτσι εν αγνοία του ουσιαστικά ακάλυπτος από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για μεγάλο διάστημα, η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί ραγδαία, να καταστραφούν οι φλέβες του και τελικά να αποβιώσει από επιπλοκές της νόσου στις 11/09/2015».

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται ότι γνώριζε ότι τα όσα προέτρεψε να πράξει ο ασθενής ως προς τη θεραπεία του δεν αποτελούσαν τα ιατρικώς ενδεδειγμένα για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του και ότι η διακοπή της ακολουθούμενης έως τότε ιατρικής ενδεδειγμένης θεραπείας και η ακολουθία της προτεινόμενης από αυτόν θεραπείας θα ήταν καταστροφική για τη ζωή του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση