HomePost ItΤην Τρίτη η τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για τις καταστροφές στην Κρήτη

Την Τρίτη η τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για τις καταστροφές στην Κρήτη

Στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου οι μεγάλες καταστροφές που έγιναν στη Κρήτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις προηγούμενες μέρες, να τύχουν της πρόνοιας και της μέριμνας της πολιτείας οι πληγέντες, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε με αφορμή τις καταστροφές από τον Ιανό.
Την τροπολογία, που έχει κατατεθεί στο ν/σ του Υπ. Ανάπτυξης, υπογράφουν ο Γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου και 6 ακόμη Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και αφορά αποκλειστικά στην ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές στην Κρήτη, με αναλογική εφαρμογή του νόμου 4728/20 για τον «Ιανό» και για τους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου, τον Δήμο Οροπεδίου της Π.Ε Λασιθίου και τους Δήμους Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδας και την Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού της Π.Ε Ηρακλείου.
Οι βουλευτές ζητούν χωρίς επανάληψη της γραφειοκρατικής διαδικασίας έκδοσης αντίστοιχων αποφάσεων, παρά μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο, την αναλογική εφαρμογή του νόμου για τον Ιανό προκειμένου να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις καταστροφές που προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Λήψη συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (L 186), ρυθμίσεις για τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη λειτουργία της αγοράς και λοιπές διατάξεις προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:
Άρθρο……

1.Οι διατάξεις των άρθρων 1-8 του ν.4728/20, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν καθώς και οι Υπουργικές και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ’ έφαρμογή τους, έχουν αναλογική εφαρμογή και για τους Δήμους της Κρήτης και συγκεκριμένα για τους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου, τον Δήμο Οροπεδίου της Π.Ε Λασιθίου και τους Δήμους Χερσονήσου, Μινώα Πεδιάδας και την Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού της Π.Ε Ηρακλείου, οι οποίοι εντάσσονται στον πίνακα του άρθρου 5 παρ. 1 του ως άνω νόμου.
2.Η καταληκτική προθεσμία της παρ. 11 του άρθρου 8 του ν.4728/20 για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης με μορφή επιδόματος, για τους δήμους της προηγούμενης παραγράφου, ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020 και μπορεί να παραταθεί με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 28η Φεβρουαρίου 2021.
Οι υπογράφοντες Βουλευτές:Βασίλειος Κεγκέρογλου,Μιχάλης Κατρίνης,Γιώργος Καμίνης, Ευαγγελία Λιακούλη,Χρήστος Γκόκας,Ανδρέας Πουλάς,Κώστας Σκανδαλίδης

Link από την Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/qyJ7d2E-fqY

Διαφήμιση
Διαφήμιση